Connect with us

Nyheter

Her er tidenes feteste Bohemian Rhapsody cover

Published

on


(photodesign art by Rockman – Freddie Mercury, Queen & album cover art Songs of Anarchy: Music from Sons of Anarchy)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Det engelske rockebandet Queen er et av tidenes største rockeband.

Bandet som er spesielt kjent for sin egenartede sound skapt gjennom gitaristen Bryan May og vokalist Freddie Mercury har i ettertid også inspirert mange artister. Den største av alle Queen-låter er mesterverket «Bohemian Rhapsody» som ble utgitt på deres legendariske album «A Night At The Opera» i 1975.

Hør den fantastiske versjonen fra «Live At Wembley Stadium» 12. juli 1986:

Låta som i en og samme låt kombinerer flere deler som bl.a. kor, ballade, opera og hard rock var på dette tidspunktet helt nyskapende og også den gang den dyreste enkeltlåt som noensinne var produsert. Da låta først ble gitt ut som singel ble den umiddelbart en kommersiell suksess og solgte mer enn en million eksemplarer og er i tillegg også Storbritannias tredje mest solgte singel gjennom alle tider.

Les også: 25 år siden Freddie Mercury døde

Mange av dagens artister henter opp med stor inspirasjon udødelige låter fra rockehistoriens og lager sine egne coverversjoner. Mange slike produksjoner er fantastiske, spesielt der artistene setter sitt eget unike preg på låta og på en måte «gjør den til sin egen». Å «plukke opp» mesterverket «Bohemian Rhapsody» er jaggu ingen liten oppgave. Mange har forsøkt og de fleste har mislykket stort, men det finnes et unntak.

The Forest Rangers feat. The White Buffalo, Billy Valentine & Franky Perez har skapt en meget spennende særegen coverversjon i forbindelse med utgivelsen av soundtrackalbumet «Songs Of Anarchy Vol. 4» til den populære tv-serien «Sons Of Anarchy»:

Sjekk også ut Rockman spillelisten «Covering: Queen» som samler alle de feteste Queen coverlåter og inneholder spennende låter fremført av bl.a. Lemmy feat. Ted Nugent, Dream Theater, Joe Lynn Turner, Scorpions, Metallica, Nine Inch Nails osv.

Trykk her for å følge listen

Trykk her for å følge Rockman på Spotify

Savner du noen av dine favoritt Queen coverlåter på listen? No. prob! Send oss en mail: tips@rockman.no eller skriv en kommentar på Rockman facebookside ( her ), så vurdere vi å legge dette til spillelisten ovenfor.

Sjekk også spillelistene:

Tidenes beste coverlåterCovering: Led ZeppelinCovering: Jimi Hendrix

Les også: Hør den unike «ståpels» gitarsoloen på tidenes Springsteen cover

Hva er dine favoritt coverlåter?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside ( her ) 

Continue Reading
Advertisement