Connect with us

Musikk

Heavy metal rockerne Lordi orket ikke mer: – Gitarist Jussi «Amen» Sydänmaa har fått sparken

Published

on

Offisielle Lordi pressefotoer fra venstre: "Amen", "Mr. Lordi", "Hella", "Mana" og "Hiisi"

Det finske heavy metal bandet Lordi melder fredag kveld (6. mai 2022) bl.a. via deres offisielle facebookside at bandets gitarist Amen ikke lenger er medlem av bandet.

Bandet skiver Mr. Lordi blant annet følgende (oversatt av Rockman.no):

Amen er ikke lenger medlem av Lordi.

Etter 25 års tjeneste i Lordi ba jeg Amen om å forlate bandet i slutten av februar. Den endelige avgjørelsen ble tatt av meg, men ikke bare meg alene. Det var en felles gjensidig følelse i bandet, og vi står alle bak det. Temaet ble diskutert flere ganger de siste årene, nesten et helt tiår for å være nøyaktig, med noen få nære samtaler allerede i fortiden. Årsaken til denne siste avgjørelsen er at det mentale presset ble for høyt til å bære for alle. Vi har drevet fra hverandre alt for langt til at ting kan ordnes lenger. Vi har prøvd å lappe ting sammen mange ganger, men ting ble aldri virkelig tilbakestilt. Amen var tydeligvis ikke fornøyd med å være i bandet. Jeg personlig, sammen med oss andre i bandet, var ikke fornøyd med å være i samme band med ham lenger.

Vi har vokst fra hverandre som mennesker og vokst fra hverandre musikalsk. Gamle uenigheter og hindringer er tyngre å bære for andre, siden vi alle er forskjellige på våre måter – hvordan vi takler, bearbeider ting og leger sårene våre. Stemningen mellom Amen og resten av oss har i verste fall vært ganske giftig, og vi hadde ikke flere nye verktøy for å prøve å fikse det. Det er ingen å skylde på for dette, og samtidig har vi alle skylden for at vi ikke klarer å gjøre dette bedre igjen. Når det er sagt, har ikke alt bare vært dårlig. Slett ikke. Tvert imot. Personlig vil Amen for alltid være min våpenbror, min trofaste følgesvenn og min elskede venn. Det ble nettopp klart med årene at jeg ikke kan og jeg vil ikke være i samme band med ham lenger. Det endrer ikke følelsene mine for ham som en person jeg har kjent veldig godt i 25 år. Og det betyr ikke at jeg ikke ville hatt den høyeste respekt for hans innspill og arbeid for Lordi. Jeg elsker ham høyt og jeg vil alltid betrakte ham som min sanne nære venn. Derfor var praten jeg måtte ha med ham definitivt den vanskeligste jeg har gjort med noen i bandet. På egne og på vegne av Mana, Hella og Hiisi ønsker vi Amen alt godt fra bunnen av våre hjerter. Takk Amen, for alt. Mr. Lordi

Amen skriver følgende (oversatt av Rockman.no)

Mine elskede venner, mitt hjerte er tungt men gledelig, mørkt men lyst, trist men glad. Det er slutt på hver reise, på en eller annen måte. Dette er nå siste turné-buss-stopp for meg i det beste monsterbandet vi noen gang har vært vitne til på denne planeten. Noen gang. Fy faen jeg er stolt av hva vi har skapt. Lordi er bandet jeg hadde vært sjalu hvis jeg ikke var med i det. Men, nå er tiden inne for å dra og se hva fremtiden bringer for meg. Hjertet mitt gråter på grunn av deg og det gråter med deg. Mine venner, hev glasset og la oss være takknemlige for alle minnene vi skapte sammen. Hurra ♥️Amen

Lordi er et finsk hardrock / heavy metal band, dannet i 1992 [av bandets forsanger, låtskriver og kostymemaker, Mr Lordi (Tomi Petteri Putaansuu). I tillegg til sin melodiske metalmusikk er Lordi også kjent for å ha på seg monstermasker og bruke skrekkelementer med pyroteknikk under konserter og musikkvideoer. Bandet ble berømt i 2002 med sin hitsingel «Would You Love a Monsterman?», og vant Eurovision Song Contest 2006 med sangen «Hard Rock Hallelujah«:

Lordi har turnert og spilt aktivt siden 2002, og Mr Lordi oppgraderer bandets kostymer og masker for hvert album. Bandet har gått gjennom flere line-up endringer med Mr Lordi som det eneste konsekvente medlemmet av bandet siden de ble grunnlagt. Medlemmer av Lordi har uttalt at de ønsker at deres demaskerte ansikter skal forbli private. De har imidlertid gjort en rekke umaskerte opptredener i flere nyhetskanaler.

Gitarist Amen som nå har fått sparken ble medlem av bandet i 1996. Han ble uteksaminert som informasjonsteknologiingeniør i 2001 og har laget nettsiden til Lordi . Amen spiller Schechter-gitarer (nærmere bestemt Solo II Custom og Hellraiser Solo II). Den finske kommunen Mäntsälä ga Amen en statue kalt «Hard Rock Stone» 26. juni 2006. Han har bl.a. vært med som spesialgjest på Markus Striegls konsert i 2011 og Doro Peschs konsert i 2014. Amen har også spilt inn gitarriff som ble brukt av Ari Pulkkinen for å lage lydsporet til videospillet Shadowgrounds . Hans akustiske gitarsoloer «Amen’s Lament to Ra» og «Amen’s Lament to Ra ll» ble inkludert på Lordis album «Babez for Breakfast» og «Scare Force One».

Amen har deltatt på samtlige av Lordi studioalbum fra debutalbumet «Get Heavy» (2002) til boxset studioalbumet «Lordiversity» (2021). Sistnevnte inneholder hele 7 album.

Har du opplevd Lordi live?

– Har du noen Lordi favorittlåter/ album?
– Hvem synes du bør overta som gitarist i Lordi?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside

Continue Reading
Advertisement