Connect with us

Nyheter

Hadde de sex, drugs & rock `n roll sammen på 60-tallet: – Nå skåler de i Rosévin og kaffe

Published

on

(photo credit:  J. Bouquet – Skjermdump av foto nedenfor fra Keith Richards facebook der kan treffer Marianne Faithfull)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Gammelt «one-night-stand» ruster aldri…….

Keith Richards (73) har postet et bilde på sine facebookside der han treffer igjen sin gamle gode venninne Marianne Faithfull (70), tydeligvis i Paris og i forbindelse med at The Rolling Stones er i byen for å spille hele tre konserten på U Arena.

Les også: Mick Jagger sang som et slapt vått håndkle

På 60-tallet flommet det over med sex, drugs & rock `n roll. Tidene forandrer seg… Nå ble det skålet i Rosévin og kaffe. At disse to gamle «revene» hadde utvilsomt mye å snakke. Og kanskje mimret og lo de fra fordums tider som bl.a. tiden på den franske rivieraen når de bodde sammen på herregården som Keith Richards hadde leid etter at The Rolling Stones medlemmene hadde «skatteflyktet» fra England, og når det blir gjennomført en politirazzia i huset der politiet finner Marianne Faithfull naken og ruset svøpet inn i et pelsteppe med en Mars sjokolade bar stikkende ut av munnen.

Hva denne sjokoladen ble brukt til har det i årevis svirret mange myter om. Men i Keith Richards bok Life fra 2010 gir han oss det korrekte svaret: 

«Vi hadde alltid noen sjokoladeplater liggende som et viktig komponent i ethvert narkoparty fordi på syre (LSD) får du plutselig sukker mangel. En av sjokoladene lå på et bord foran sofaen der Miss Faithfull lå nybadet innpakket i et stort kaninpelsteppe. Ideen om at hun gjorde noe annet med en Mars bar sjokolade annet enn å spise den er en myte»

I samme bok fortelle Keith Richards også at han hadde et seksuelt forhold med Marianne Faithfull på den tiden. Bakgrunnen skal ha vært for å hevne seg på sin venn Mick Jagger fordi han hadde hatt et seksuelt forhold til Keiths kjæreste Anita Pallenberg. Pallenberg var i utgangspunktet kjæresten til Brian Jones, en av de andre Stonesmedlemmene. Anita P. og Keith R. hadde da først vært utro før de senere da ble kjærester. Forvirret? 

Marianne Faithfull kommentert i 2015 sitt sidesprang med Keith Richards slik:

«The best night of my life is the night I spent with Keith. Even now, it stands out. I think it was so great and memorable because it was just one night. And we’re still great friends»

I tillegg til en meget imponerende og solide artistkarriere som strekker seg over en periode på mer enn 50 år vil Marianne Faithfull for evig og alltid også bli husket som gamlekjæresten til selveste Mick Jagger fra The Rolling Stones. Et meget heftig og turbulent kjærlighetsforhold som pågikk over en periode på fire år fra 1966 til 1972, godt blandet med flommen av alkohol, hasj, LSD og heroin. Med livet som innsats direkte inn i et musikalsk dophelvete. Og historien er faktisk også slik at, om ikke Keith Richards og Mick Jagger i 1964 hadde truffet Marianne Faithfull  på en fest i London, så hadde det kanskje heller ikke blitt noe av Stones.

Her kan du lese den spennende historien om Marianne Faithfull og The Rolling Stones:

– Fikk begge beina plantet i et musikalsk dophelvete

Del gjerne dine kommentarer

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside ( her ) 

Continue Reading
Advertisement