Connect with us

Nyheter

Gary Moores sønn med fantastisk gitar tribute video

Published

on


(Photo art design by Rockman – Photocredit Scott Hunter)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Inspirert av at den avdøde gitarlegenden Gary Moore denne måneden (4. april) ville fylt 65 år gikk hans sønn Jack Moore nylig sammen med gitaristen Danny Young i studio for å spille inn og filme en hyllest til sin avdøde far.

Resultatet har blitt den fantastiske instrumentale låta «Phoenix» der Jack Moore spiller på en av sin fars gitarer som iflg. Guitar World er en Turquoise Gibson Firebird III. Danny Young en Gibson Les Paul utstyrt med Seymour Duncan Custom Shop Greenie pickup som gjenskaper en meget spesiell Peter Green-stil PAF-tone som man kan høre i videoen.

Hør den fantastiske emosjonelle gitarhyllesten:

«As it’s dads birthday month, I felt inspired to pay tribute with this video», – Jack Moore

Allerede som 8 åring startet Gary Moore sin interesse for musikk og gitar. Han tvang seg selv til å spille høyrehendt på tross av å være venstrehendt. I ung alder lot han seg inspirere av bl.a. gitaristen Jimi Hendrix etter å ha opplevd han live i hjembyen Belfast. Moore ble i sin unge alder også påvirket av artister som John Mayall, Albert King, Elvis Presley, The Beatles og ikke minst gitarist og grunnlegger Peter Green i legendariske Fleetwood Mac.

Gary Moore startet sin musikerkarriere som 16-åring i bandet Skid Row. Han ble snart lagt merke til av flere irske musikerkollegaer, deriblant Phil Lynott i bandet Thin Lizzy. Lynott tok kontakt med Moore og forespurte om han kunne tenke seg å bli gitarist i bandet. De ble etter hvert nære venner og Gary Moore deltok som gitarist i Thin Lizzy i flere perioder, første gang i 1974 og senere i 2 perioder på 80-tallet. Gary Moore var også meget sentral på Thin Lizzys største albumsuksess «Black Rose: A Rock Legend» som ble utgitt i 1979.

Gary Moore har vært den direkte inspirator til en rekke gitarister som bl.a. Kirk Hammett (Metallica), Vivian Campbell (Def Leppard) og Randy Rhoads (Ozzy Osbourne/Quit Riot) som alle har brukt deler av Moores gitarteknikk til å videreutvikle sin egen.

Moore har gjestet Norge ved flere anledninger, bl.a. under Norway Rock Festival og ved Notodden Blues Festival. Hans siste Norgesbesøk skulle vise seg å bli under Norway Rock Festival i 2010 der han gjennomførte en uforglemmelig og sterk opptreden. Som siste artist ut på hovedscenen fredag 9. juli skapte han en magisk atmosfære. Med sin gitar og følsomme gitarfingre skapte han en magisk stemning med sin unike gitarfeeling der selv de mest hardbarka rockere fikk hjertebank og tårer i øyekroken. Konserten på Norway Rock Festival skal da nå i ettertid vise seg å bli et sterkt uforglemmelig minne fra en av tidenes største bluesrockartister som vi dessverre aldri mer vil kunne oppleve live.

En hel musikkverden fikk den sjokkerende og ufattelige triste meldingen via morgennyhetene søndag 6. februar 2011 om at Gary Moore var blitt funnet livløs i sengen av sin kjæreste mens de ferierte på luksushotellet Kempinski Hotel Bahia, Estephona/Marbella i Spania. Dødsårsaken skulle vise seg å være hjerteinfarkt. Bare noen uker tidligere hadde Notodden Blues Festival med stor glede annonsert at Gary Moore var booket som en av hovedheadlinere til årets festival.

Her er spillelisten for tidenes mest emosjonelle låter

Del reaksjoner om Gary Moore

Del dine reaksjoner i kommentarfeltet på Rockman facebookside ( her )

Continue Reading
Advertisement