Connect with us

Nyheter

Derfor ble dette den siste gitaren som ble laget til Prince

Published

on


(photo: art design by Rockman – Prince and his last guitar by Gus Guitars)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Man kan si mye om den avdøde artisten Prince som var både elsket og hatet av fans og folk verden over. Men det som i alle fall er udiskutabelt er hans enorme og fantastiske gitartalent som gjør han udødelig som en av tidenes mest unike gitarister.

Allerede lenge før hans død publiserte vi her på Rockman omtalen og videoklippet fra hans fantastiske gitarsolo som ble fremførte under The Rock and Roll Hall of Fame i 2004. Et videoklipp som i etterkant av hans død har «tatt helt av» og pr. dato har blitt sett mer enn 42 millioner ganger, og som tåler og blir sett igjen og igjen.

Her fremfører Prince en av tidenes råeste gitarsoloer: – Får du ikke ståpels her så……

Magasinet Guitar Player har nettopp publisert en spennende sak som omhandler det som tilfeldigvis i ettertid skal vise seg å bli den aller siste gitaren som ble laget til Prince.

I 2007 annonserte Prince at han hadde oppholdt seg på Londons 02 Arena i 21 dager for å markedsføre sitt kommende album «Planet Earth». En enorm «happening» hvor Prince skulle spille for et publikum på mer enn 350.000 mennesker i august og september. Omkring samme tid hadde Simon Farmer, eieren av Gus Guitars i Heathfield, England, begynt å bygge en gitar som heter «G1 Purple Special». Det var den første «Special» i en linje med fargetema-varianter.

«Everyone always told me it looked like the sort of guitar Prince would play. It is the embodiment of a showman such as Prince, who throws so much of his personality into every artistic endeavor», forteller Farmer.


 
Farmer begynte å jobbe på Purple Special spesielt for Prince. I tre måneder arbeidet Farmer natt og dag på gitaren.

?I did nothing else. I put all of my other work aside. I was like a man possessed trying to get it finished?, fortsetter Farmer

Paisley Park, som er Prince sin ekstraordinære private eiendom og produksjonskompleks i Chanhassen, Minnesota og som nå har blitt åpnet for publikum, stiller ut gitaren «G1 Purple Special» og fremhever det faktum at det er den siste gitar Prince mottok før han gikk bort. 

Del dine kommentarer om Prince

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside ( her ) 

Continue Reading
Advertisement