Connect with us

Musikk

Blackberry Smoke skapte gåsehud og våte øyekroker hos titusenvis av Sweden Rock publikummere

Published

on

Charlie Starr, Blackberry Smoke under Sweden Rock Festival 2019 - Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no

Sørtstadsrockerne Blackberry Smoke åpnet knallsterkt på storscenen under årets Sweden Rock.

Bandet som også tidligere har spilt under festivalen, og som vi her i Norge for alvor ble kjent med etter deres fantastiske konsert på Rockefeller i Oslo november 2014, opplever nå en nærmest eksplosiv økning av stadig nye fans som blir oppmerksom på dette fantastiske bandet.

Les også: Blackberry Smoke keeping the southern rock alive

Bandet som ble etablert i 2000 består av artistene Richard Turner (bass/vokal), Paul Jackson (gitar/vokal), Brandon Still (keyboard/piano), Brit Turner (Trommer) og frontfigur Charlie Starr (gitar/leadvokal). Så langt har de utgitt seks studioalbum: «Bad Luck Ain’t No Crime» (2003), «Little Piece of Dixie» (2009), «The Whippoorwill» (2012), «Holding All the Roses» (2015), «Like An Arrow» (2016) og «Find a Light» (2018).

Deres etterhvert brede repertoar består av en lang rekke råsterke låter med variasjon dypt forankret i blues og rock, der utvilsomt musikkarven etter sørstadsrockens legendariske band som Lynyrd Skynyrd og The Allman Brothers Band bæres dypt følelsesmessig med seg i deres musikkhjerter.

«Deep feeling» er et godt stikkordet for å beskrive deres fantastiske låter. Og det var nettopp det som skjedde når bandet fremførte sin herlige følelsesmessige låt «One Horse Town» og skapte tårer i øyekroken og gåsehus hos titusenvis av publikummere under årets Sweden Rock

Kvaliteten på klippet ovenfor gir ikke låta rettferdighet og selvsagt heller ikke den samme opplevelsen som når du er tilstede under konserten. Klippet nedenfor som er en akustisk versjon av låta bør derfor lyttes til. Da vil jeg tro at også du klarer å kjenne litt på de samme følelsene.

Låta finner du også på Rockmans fete «Deep Feeling» spilleliste:

Trykk her for å følge spillelisten på Spotify

Blackberry Smoke turnerer videre i Europa nå i juni der neste konsert blir under Download Festival i England i morgen 14. juni. Mot slutten av måneden drar de tilbake til hjemlandet USA og turnerer videre utover høsten. La oss krysse fingrene for at bandet snart er tilbake i Norge.

Her kan du sjekke ut oppdatert turnè oversikt

Har du opplevd Blackberry Smoke live?

Hva synes du om bandet? Hva er dine favorittlåter? Lyst til å oppleve bandet live?

Del dine meninger og gjerne konsertbilder på Rockman facebook (her)

Continue Reading
Advertisement