Connect with us

Musikk

Supergruppa Black Country Communion gjenforenes

Published

on

Plateselskapet Mascot Label Group bekrefter nå til stor jubel og glede at den råsterke supergruppa Black Country Communion gjenforenes i 2017 med sin originalbesetning.


(Black Country Communion – photocredit: Christie Goodwin)

Bandet som består av (fra venstre i bilde over) Glenn Hughes, vokal og bass (også kjent fra Deep Purple og Trapeze), Joe Bonamassa, gitar, Derek Sherinian, keyboard (også kjent fra Dream Theater og Planet X + samarbeid med bl.a. Alice Cooper, Kiss) og Jason Bonham, trommer (sønn av den avdøde trommislegenden John Bonham fra Led Zeppelin) ble grunnlagt i 2009 og var aktive frem til 2013. Bandet ble rost opp i skyene av en samlet musikkpresse og spilt råsterke konserter, blant annet under Notodden Blues Festival i 2011.

De har utgitt de kritikerroste studioalbumene «Black Country Communion» (2010), «Black Country Communion 2» (2011) og «Afterglow» (2012)

«Man In The Middle»

«Song Of Yesterday»

Bandet har et vannvittig trøkk og driv med superenergi og er et superband i beste forstand. Det var derfor med stor undring og svært kjedelig at bandet valgte å gi seg i 2013. Uten at dette er bekreftet, så tror undertegnede at mye av årsaken til at bandet la inn årene sist var at den nærmest hyperaktive superenergien til Glenn Hughes rett og slett ble litt for heavy for bl.a. Joe Bonamassa som på den tiden også jobbet med flere store egne soloprosjekter samt prosjekter sammen med andre artister som bl.a. Beth Hart. Gleden er derfor stor at bandet nå har valgt å gjenforenes. Dette blir knallspennende og vi håper på nytt album og konserter i Norge med bandet i nær fremtid.

Liker du Black Country Communion?

Skriv nedenfor eller på Rockman facebook tilhengerside ( her )