Connect with us

Nyheter

Årets mest heftige, ekstreme og brutale påskefestival

Published

on


(photo: Behemoth at Inferno Metal Festival 2015 – photocredit: Kenneth Sporsheim)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Inferno Metal Festival er den eldste og mest ekstreme metal-festivalen i Norge, og en av de viktigste ekstreme metal-festivalene i verden. Festivalarrangementet er nå inne i sin mest hektiske oppkjøringsfase og vi «måler temperaturen» på pressesjefen for å få hans siste oppdateringer for årets festivalarrangement for påskedagene 23 – 26. mars.

– Vi er veldig stolte av å holde den sterke posisjonen vi har opparbeidet oss og vi vil fortsette med å fronte norsk metal og skaffe band fra hele verden til Norge. 2016 blir vår 16. utgaven av festivalen som stadig er under utvikling. 2015 var et av de beste årene i festivalens historie og har blitt anerkjent og hyllet av presse, publikum og artister. Inferno Metal Festival 2016 vil bli enda bedre, sier pressesjef Runar Pettersen

 

 

– Det kommer til å bli en heftig festival og tidenes fest. Det blir så utvilsomt mye fett på scenen, og alle bandene ser ut til å glede seg svært til å opptre. Både blant de større artistene og alle de mindre bandene vi har funnet frem til i år. I tillegg er Inferno Metal Festival såpass heldige at vi har det beste publikumet, som vet hvordan man skal ha det bra på en festival. Så forvent dere god stemning allerede fra klokken 12.00 på Inferno-hotellet, Royal Christiania, hver dag hvor det blir både vorspiel og nachspiel.

Splitter ny scene

– På klubbdagen har vi jo en splitter ny scene som heter Sentralen. Vil anbefale publikum å sjekke ut stedet da det kommer til å forekomme mange konserter der fremover. Ellers er det ikke noen store forandringer. Det blir en del justeringer på ting, men det meste fungerte såpass bra i fjor at det ikke har vært behov for store tiltak.

Om årets artister

Årets line-up er ganske så brutal, hvor vi har en fin balanse mellom klassiske old school artister og flere av de beste av nykommere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Thrash metal-veteraner som Exodus og Sodom blir selvsagt helt strålende. Black metal-pionerene i Mayhem, Mysticum og Marduk er det nok også mange som gleder seg til. Sistnevnte ga jo også ut en av de beste black metal-skive fra i fjor. På death metal-siden er det mye bra, der vi har blant annen Nile, Vader, Blood Red Throne og Suffocation. Av nykommere er jeg veldig fornøyd. Der har vi mye spennende. Spesielt er jeg glad i det nye albumet til The 3rd Attempt. I tillegg så jeg både Mork og Order nettopp og det var forbanna bra. Helt klart noe folk bør få med seg, sier pressesjefen entusiastisk


(Photo: Order – Photocredit: Per Johan Wang)

Order ble dannet i 2013 av Manheim og Messiah fra den tidlige line-upen til Mayhem, og Anders Odden og René Jansen fra det klassiske norske death metal-bandet Cadaver, men ble dessverre lagt på is da deres bassist René Jansen gikk bort altfor tidlig samme år. Nå har bandet igjen samlet styrke og fått med seg bassist Stu Manx fra hard rock-bandet Glucifer.

Festivalhotellet Clarion Hotel Royal Christiania

– Jeg vil anbefale alle til å delta på hotellet. Det er en strålende stemning der. Fin og rolig på dagtid, og noe villere senere på kvelden. En utmerket anledning til å være sosial og nyte den gode samtalen, i motsetning til det som skjer på Rockefeller og John Dee der det ikke er et rolig sekund. Her kan du også møte både artister og oss som jobber med festivalen. Få også med Inferno Music Conference der det blir mye bra. Alt fra filmvisning til trommeklinikk står på programmet. Så det er verdt å få med seg for de som vil ha fult utbytte av festivalen.

Sjekk ut festivalens offisielle nettside for komplett og oppdatert festivalprogram

Vinn overnatting i luksussuite

Luksussuiten strekker seg over 140 kvadratmeter og to etasjer. I øverste etasje finner du spisestue med plass til åtte personer, et stort loungeområde, kjøkkenkrok og gjestetoalett. Soverommet ligger i underetasjen og har delikate farger, en deilig seng og stort bad med boblebad. Suiten har også et flygel som i sin tid ble brukt av selveste Frank Sinatra. Verdi på denne premien er på svimlende hele kr. 40 000,-

For å delta i denne fete konkurransens: trykk her

Continue Reading
Advertisement