Connect with us

Nyheter

Anbefales: – Det rocker så du får blodsmak i munnen

Published

on


(fotograf: Per Heimly)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Av og til dukker det opp noen skikkelige positive overraskelser innen norsk rock. Det norske rockebandet Blodsmak er en av disse. 11. mars slipper de sitt andre studioalbum «Gjennom marg og bein». Et dønn solid hardtslående rytmisk rockealbum som anbefales på det sterkeste.

Bandet som består av Tom Ostad (sang og gitar), Åsgeir Størdal (gitar), Magnus Tveiten (gitar), Steinar Evant (bass) og Geir Johansen (trommer) har sin opprinnelse fra Drammen og beskriver sin musikksjanger med et smil om munnen som Hallingcore, noe som de greit oppsummerer som Blodsmaks amalgam av skamfeite heavyriff og norske folketoner. Ironien, som det finnes i «bøtter og spann» av bak denne hardtslående, tungriffede muntre rockegjengen tolkes som….«Er’e så nøye ‘a?…..rock er rock»

….og det er vi så hjertens enig i.

Se & hør første singel og musikkvideo

Begynnelsen

– Relativt kort oppsummert begynte Blodsmak som et coverband i hine hårete dager, med utgangspunkt at vi skulle ha det moro og spille låter vi likte. Så i stedet for å velge de samme gamle mosegrodde schlägerne fra trygge bygdetravere som Creedence og Lynyrd Skynyrd, gikk vi litt mer obskurt til verks. Med låter fra Clutch, Corrosion of Conformity og andre mer alt-rock-inspirerte band, satte vi en relativt effektiv stopper for spillejobber, forteller Tom Ostad. Som ethvert rockeband med respekt for tradisjoner, har bandmedlemmer vært forbruksvare og i 2011 kom Ostad seirende ut av en audition for ny vokalist.

Rock på nynorsk

– Det tok ikke lang tid før det dukket opp egne låter på repertoaret, og etter en inspirert øving en mars-dag i 2012 fant bandet ut at de skulle «go norsk». Når vi først skulle lage låter på norsk, så hvorfor ikke ta’n helt ut?, fortsetter Ostad. Vi kikket rundt oss og så ikke så mange andre band i landskapet nynorsk tungrock, så der bestemte vi oss for å sette opp telt. Noe som forsåvidt også satte en effektiv stopper for spillejobber.. Det er ikke så mange arrangører som tør satse på band som provoserer i den grad. Greit, band kan ha lemfeldig omgang med fyrstikker på vigslet grunn, synge med vigør om de skjendigste akter, utført av både mann og beist – gjerne sammen, men nynorsk?

DER går tydeligvis grensen! 

Platekontrakt

– Sakte men sikkert har vi fått flere jobber, og disse hyra fra jobbene, sammen med en platekontrakt med Crime Records, gjorde at vi kunne gå i studio med et nytt knippe låter fra den mørke skogen en vakker sommeruke i 2015, nærmest på dagen to år etter forrige runde. Produsent Endre Kirkesola, som vanligvis jobber med svartere og mer hårete ensembler enn oss – bl.a Immortal og Chrome Division, ble nok en gang hyret inn. Han satt bak spakene på debutskiva vår «Av jord er me komne» som jo må kalles kritikerrost, all den tid vi sanket inn rene yatzy-rekka av femmere på den. Anyway, vi dro på hyttetur. Vi leide ei sommerhytte på Killingholmen i Røyken(?) og tilbrakte en uke sammen, alle mann, på å spille inn skive nummer to, «Gjennom marg og bein»#RMROCK

Høydepunkt

– Du spør om noen høydepunkt for bandet, og der andre band kanskje kan fortelle at karrieren og livet peaket da man sto på toppen av MGM Grand i Las Vegas, og viftet med kuken, med to gram køl jagende rundt i kroppen, så er vel jeg mer nøktern og vil trekke frem et øyeblikk da vi spilte inn vokalen på balladen «Finn Kvila». Det var en deilig ettermiddag og vi rigget opp vokalmicen utendørs. Sola varmet, som bare ettermiddagssola i juli kan, og jeg sto i barføttene og sang, akkompagnert av snekkedunk og måkeskrik – noe som høres mer ut som et Erik Bye-moment, enn et jernbeslått høydepunkt. Men sånn er det nå

Nytt album

– Denne gangen har Endre gått enda mer panoramisk til verks enn på debuten. Det låter beintøft og størrelsen på hele lydbildet gir oss lyst til og bare flerre av oss på overkroppen og brøle mot månen til stemmebånda revner som morkne syltestrikker.Vi har også samarbeidet med kunstneren Rigmor Fjelstad om vårt visuelle uttrykk, og hun har malt vår nye backdrop og laget scene-elementer, som vi gleder oss til å vise på konserter fremover.

Forhåndslytt til albumet og kast din terning

 

Årets beste albumutgivelse?

Her kan du sjekke listen over årets beste albumutgivelser og stemme frem dine favoritter 

Continue Reading
Advertisement