Connect with us

Musikk

AC/DC «rockebølgen» er over oss – Dette er topp 20 låtene folket elsker aller mest

Published

on

Foto art design: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no

Nå er AC/DC «rockebølgen» over oss….igjen!

Når verdens største hard rock band «rasler» med gitarstrengene og samler seg til nytt studioalbum, så våkner også millioner av rockefans verden over. Etter at vi kunne bringe den gledelige nyheten om at mangeårige trommeslager Phil Rudd er tilbake i AC/DC etter at han ble observert i Canada sammen med Stevie Young der bandet nå er samlet for å spille inn et nytt studioalbum var gleden stor blant fansen.

Les også: Phil Rudd tilbake i AC/DC – observert sammen med Young

Men når vi dagen etter også kunne bringe frem nyheten om at vokalist Brian Johnson også er tilbake og tilstede sammen med resten av bandet, ja da gikk en hel rockeverden «bananas» av glede.

Les også: Brian Johnson tilbake som vokalist i AC/DC

AC/DC (eller ACCA DACCA blant blodfans) er nå samlet i Warehouse Studios, Vancouver, Canada hvor bandets tre siste album ble spilt inn for å jobbe med nytt album. Det australske hardrock band ble etablert av brødrene Angus (63) og Malcom Young i 1973. Sistnevnte døde dessverre i fjor kun 64 år gammel.

Les også: Hvil i fred kjøre Malcom Young

Inspirasjon til bandnavnet fikk de ved å lese navnet AC/DC på label til strømforsyningen til sin søsters symaskin. Strømforsyning synes gutta var en kul link til deres musikkform og dermed var navnet skapt. Etter utgivelse av bl.a. 17 studioalbum og et salg så langt på flere hundre millioner album verden over gjør AC/DC til et av tidenes største Hard Rock band! Mange så for seg slutten for AC/DC etter Malcoms død og Axl Rose som ny vokalist. Men når vi nå ser for oss følgende mulige ACDC linup fremover og nytt album på gang, så kan dette bli helt fantastisk rått og gi en helt ny «glød» og superenergi for bandet.

Vi har gjennom langt tid gjennomført en avstemming blant Rockmans lesere for å stemme frem tidenes beste AC/DC låter.

Dette er lesernes topp 20 låter AC/DC favorittlåter:

Trykk her for å følge spillelisten

Trykk her for å følge Rockman på Spotify

Avstemmingen pågår fortsatt!

Hva er din absolutte AC/DC favorittlåt?

Skriv låtanavn i kommentarfeltet nedenfor eller på Rockman facebookside