Connect with us

Nyheter

87 drept og flere såret under utsolgt konsert med rockebandet Eagles of Death Metal i Paris

Published

on


( foto: Sylvia Bo Bilvia – Eagles of Death Metal på Commodore Ballroom, Vancover, Canada 20 juli 2009)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Fredag kveld og natt til lørdag ble verden vitne til forferdelige nyhetsbilder fra et grufullt koordinert terrorangrepet som rammet flere steder samtidig i Paris. Så langt er det bekreftet over 120 døde hvorav 87 av disse ble drept under den utsolgte konserten med det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal for 1500 mennesker i konserthuset Le Bataclan.

Minst 150 drept i flere koordinerte terrorangrep

De første nyhetsmeldingene om det tragiske terrorangrepet kom ved 21.30 tiden fredag kveld og omfanget av antall drepte og sårede eskalerte utover natten. Det største terrorangrepet var rettet mot konserten til Eagles of Death Metal der det etter hvert ble kjent gjennom alle store medier verden over at terrorister hadde tatt seg inn i konsertsalen og skjøt mot publikum. Samtidig at over hundre mennesker var tatt som gisler. 

Bilde fra konserten tatt rett før terrorangrepet:

Dette bildet tatt rett før terrorangrepet under konserten i La Bataclan er postet på instragram av www.instagram.com/zsuzsulla

Politiet stormet konsertbygningen

Julien Pierce, en journalist fra Europe 1, sa at han så bevæpnede menn tok seg inn i Bataclan, og at det var to eller tre umaskerte personer som kom inn og skjøt ukritisk på mengden. Etter at det kom ut meldinger via sms fra personer som befant seg gjemt inne i konsertsalen og som tryglet om hjelp der de informerte om at mennesker rundt dem ble skutt og drept en etter en. Når politiet stormet så stormet bygningen utløste tre av terroristene selvmordsbelter og sprang seg selv i luften. Øvrige terrorister ble skutt og drept av politiet.

Beleiringen endte lørdag kl. 00.58.

Bandmedlemmene i god behold

Senere meldes det fra om at samtlige medlemmer i Eagles of Death Metal hadde klart å rømme ut av lokalet gjennom en dør bak scenen og er i god behold.

Var på Europaturnè

Eagles of Death Metal er et rockeband som har sitt hjemsted i Palm Desert, California og som ble etablert i 1998 av Jesse Hughes og Josh Homme (også kjent som medlem av Queens of The Stone Age) som de eneste faste bandmedlemmer. Til tross for bandnavnet Eagles of Death Metal er de ikke et death metal band, men et band som spiller innenfor sjangeren blues rock/ garage rock/ dessert rock. Bandet har nylig utgitt sitt fjerde studioalbum «Zipper Down» og det var i anledning deres Europaturnè for support av deres nye albumet at bandet spilte sin konsert i konserthuset Le Bataclan denne tragiske kvelden.

Er booket til Sentrum Scene i Oslo

Deres videre konsertdatoer under denne turneen skulle allerede vært lørdag 14.11 i Lille, Frankrike. Videre er det satt opp et tett program gjennom hele november med konserter i Belgia, Tyskland, Sveits, Holland, Danmark (24/11), Sverige (25/11) og på Sentrum Scene i Oslo 26. november. Om bandet kommer til å opprettholde noen av disse konsertdatoer fremover er selvsagt foreløpig helt uvisst. 

U2 avlyser konsert

Medlemmer av det irske bandet U2 sier de sjokkert fulgte hendelsene og at de er knust av alle livene som gikk tapt ved konserten til Eagles of Death Metal. I kjølvannet av de grusomme terrorangrepene i Paris, har U2 valgt å avlyse sin planlagte lørdag konsert ved Accorhotels Arena i Paris melder deadline.com

– Vi ber for at alle våre fans i Paris er i sikkerhet, sier U2-medlemmer.

Saken oppdateres

Continue Reading
Advertisement