Connect with us

Musikk

Vi digger Black Country Communion!

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no - Black Country Communion at Notodden Blues Festival

Den fremadstormende supergruppa Black Country Communion (BCC) rocket Notodden Blues Festival så inn i granskaugen, og med et slik volumtrøkk at det var nesten slik at «jazzfolket» i nabokommunen Kongsberg holdt på å sette trommevispene i halsen.

Dette må være årets mest geniale festivalbooking i Norge. Black Country Communion består av den legendariske Glenn Hughes, lead vokal & bass (kjent fra bl.a. Deep Purple), Joe Bonamassa, gitar & vokal, Jason Bonham , trommer (sønn av legendariske avdøde John Bonham, trommeslager i Led Zeppelin) og Derek Sherinian, keyboard (kjent fra bl.a. Dream Theater, Planet X og Alice Cooper). Deres debutalbum «Black Country» som ble utgitt i september 2010 har fått strålende anmeldelser av stort sett en samlet internasjonal musikkpresse og har klatret høyt på spillelistene både i Europa og i USA.

At Notodden Blues Festival har klart det kunststykket å «fanget» disse på årets bookingliste står det høy respekt av. Det viser hvilken kunstnerisk kapasitet og ikke minst teft NBF`s bookingteam besitter ved å «plukke» til seg artister på et tidspunkt der det for en festival fortsatt er en økonomisk mulighet for å booke disse med et normalt «trangt» bookingbudsjett. Til enorm glede for festivalpublikumet som får oppleve slike musikkperler som en del av en 4 dagers «festivalpasspakke». En samlet og nærmest fullsatt publikumsarena på Brygga strekker armene i været, danser, synger, hopper og jubler fra konsertstart og frem til siste låt. De nekter å forlate arenaen før bandet kommer tilbake på scenen for å spille mer. Ropene om «more, more, more» fra et samstemt publikum hjalp…..Vi fikk hele to ekstranummere!

Gjennom konserten fikk vi servert hele deres debutalbum + låter fra deres nye oppfølgingsalbum som allerede er igang. På toppen av det hele får vi servert den fantastiske Deep Purple låta «Burn» der gitargeniet Joe Bonamassa spiller på høyden med gitarlegenden Ritchie Blackmore.

En kommentar jeg fikk fra Joe Bonamassa backstage etter konserten der han var rimelig svett under den nye capsen (den andre kastet han som gave til publikum når han gikk av scenen):

«Wahooo..jeg har ALDRI spilt under et slikt trøkk..og jeg har spilt MANGE konserter i mitt liv» , Joe Bonamassa

Musikken fra Black Country Communion kan vel nærmest beskrives som classic rock i et moderne lydbilde med grener både inn mot blues og i noen tilfeller tunge riff som strekker seg langt inn mot heavy metal. En fantastisk konsertopplevelse. Var du ikke tilstede under konserten? Fortvil ikke! Black Country Communion kommer garantert til å spille mange mange fullsatte konserter fremover. Men da må man nok basere seg på å reise til adskillige større konsertarenaer. For….disse gutta kommer til å bli store! Hadde du gleden av å oppleve Black Country Communion på Notodden?

Skriv gjerne dine kommentarer på Rockman facebook