Connect with us

Musikk

Status Quo legenden Alan Lancaster er død

Published

on

Photo credit: Dhphoto/ Wikipedia - Status Quo at Hammersmith Odeon, London 1978

Status Quo legenden Alan Lancaster (72) er død etter en lang kamp med multippel sklerose. Nyheten bekreftes blant annet av den engelske avisen Daily Mail.

Lancaster var medlem av det legendariske rockebandet Status Quo fra bandets etablering i 1967 til 1985 og videre med korte gjenforeninger i 2013 og 2014. Han var grunnleggende medlem av Status Quo sammen med Francis Rossi som etablerte bandet The Specters i 1962.

Etter en rekke endringer ble så Rick Parfitt medlem og de skiftet navn til The Status Quo i 1967 og videre til Status Quo i 1969.

I 2016 døde nevnte Rick Parfitt kun 68 år gammel på selveste julaften, Han oppholdt seg i Marbella, Spania og døde under sitt opphold av en alvorlig infeksjon som følge av en tidligere skulderskade.

Les også: Status Quo gitarist Rick Parfitt er død

Status Quo er blant de største legendariske rockeband og er kjent for store låter som bl.a. «Rockin’ All Over the World», «Whatever You Want» and «In the Army Now». Under den unike konserten Live Aid i 1985 spilte bandet med nettopp bl.a. lineup Alan Lanchaster (bass), Francis Rossi (gitar) og Rick Parfitt (gitar) foran 72 000 mennesker og fremførte blant annet nevnte låter.

R.I.P. Alan Lancaster

Del gjerne dine kommentarer

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook