Connect with us

Nyheter

SISTE: U2 saksøkes for plagiat

Published

on


(U2 promobilde)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Den britiske gitarist og låtskriver Paul Rose saksøker nå U2 og hevder at bandet stjal en av hans sanger til deres berømte album «Achtung Baby» som ble utgitt i 1991.

Saken som i dag er publisert i den amerikanske avisen New York Post skriver at Paul Rose mener at U2 har hentet flere elementer fra hans låt «Nae slappin» til sin hitlåt «The Fly» på albumet «Achtung Baby» i en tid da de desperat søkte etter en ny «sound». I søksmålet som er levert den føderale domstolen på Manhattan hevder Rose at man meget enkelt hører at sangene er vesentlig like og at en overtredelse har skjedd.

I søksmålet krever han 5 millioner amerikanske dollar (ca. 42 mill. norske kroner) i erstatning, dekket advokathonorarer og bli kreditert for U2 låta «The Fly».

Her kan du lytte til Paul Rose låta «Nae Slappin»:

Her kan du lytte til U2 låta «The Fly»:

I følge søksmålet sies det videre at U2 hørte Rose sin låt «Nae slappin» etter at de hadde signert med plateselskapet Island Records i 1989, samme år som Rose hadde gitt en demo til platestudioets ledere, som lyttet til denne ofte i sine kontorer.

Iflg. Rose sin advokat Thomas Mullaney har de også kontakt med en tidligere Island Records medarbeider som bl.a. vil kunne bekrefte at låta «Nae Slappin» ofte ble spilt på Island Records på tidspunktet da U2 var på utkikk etter inspirasjon til albumet «Achtung Baby». Advokaten forklarer videre at bakgrunner for at hans klient første nå 26 år senere kommer med søksmålet er fordi han på tidspunktet for det påståtte tyveriet var i oppstarten av sin karriere og ikke ville at dette skulle være ødeleggende.

Hva mener du? Er dette plagiat?

Kjør kommentarer på Rockman facebook tilhengerside ( her )

Continue Reading
Advertisement