Connect with us

Nyheter

SISTE: Her er årets komplette Roskilde-plakat

Published

on

Foto: Flemming Bo Jensen

Skrevet av: Knut Eirik Myhre

Årets Roskilde artistprogram er klart

Massive Attack, Nick Cave & The Bad Seeds og Dua Lipa, er blant de 60 nye artistene Roskilde Festival slipper i dag. Også den norske jazzartisten Paal Nilssen-Love er Roskildeaktuell med to prosjekter, Paal Nilssen-Love Brazil Funk Impro og Paal Nilssen-Love Japan Free Jazz and Noise. Dagens slipp inkluderer også Anderson .Paak & The Free Nationals, Interpol, Charlotte Gainsbourg, Joey Bada$$, Stone Sour og The Streets-frontmann Mike Skinner.

Her kan du sjekke ut alle årets Roskilde artister

Dermed er årets festivalplakat ferdig, og Roskilde Festival er klare til å sende 130.000 festivalpublikummere på en ukes lang kulturell oppdagelsesreise preget av musikalske storheter, fremtidens artiststjerner, sterke meninger, aktivisme og kunst.

«Dette er resultatet av et år med intensivt arbeid og det er en fantastisk god følelse å presentere et program med artister som Nick Cave, Massive Attack og Dua Lipa, sterke stemmer som Chelsea Manning og urettferdig fotball i samarbeid med Folkekirkens Nødhjelp. Dette er den type mangfold, aktivisme og nysgjerrighet som vi drømmer om å oppnå når vi starter planleggingen av programmet», forteller Anders Wahrén.

Foruten et variert og omfattende artistprogram, inviterer aktivisten Chelsea Manning og klimaaktivistenTuina Nikienta Olivier fra Burkina Faso, til engasjerende samtaler. En 25 meter lang anti-kapitalistisk slange snor seg gjennom festivalområdet under høylytt ledelse av det skotske kunstnerparet Zoe Walker og Neil Bromwich. Folkekirkens Nødhjelp sparker i gang VM i ulikhet med en dyp urettferdig fotballbane og de tyske kunstnerne Paul Barsch og Tilman Horning skal la luksuriøse kunstlimousiner kjøre på festivalcampen. 

Roskilde Festival har tidligere offentliggjort artister som Eminem, Bruno Mars, Cardi B, Khalid og de norske artistene Cezinando, Kakkmaddafakka, Sigrid, Smerz, SASSY 009, Jakob Ogawa, Eera og Maraton

Roskilde Festival arrangeres fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018.

Les også: Her er den norske festivalguiden 2018

Hva synes du om årets Roskilde program?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside

Continue Reading
Advertisement