Connect with us

Musikk

Ny fet norsk rock nettopp sluppet: – Se musikkvideo til Sahg`s nye singel «House Of Worship»

Published

on

Foto: Cover til Sahg singel "House Of Worship" og offisielt promo band bilde Sahg 2022

Heavy metal-trioen Sahg fra Bergen slipper nå fjerde singel fra sitt kommende nye studioalbum med musikkvideo som du kan se nedenfor.

Sagh albumcover «Born Demon» med utgivelse 21. oktober 2022

«Born Demon» er bandets sjette studioalbum.

Gitarist og vokalist, Olav Iversen, forteller: 

«House of Worship» sier mye om Sahgs nye tilnærming til låtskriving. Vi prøver ikke å virke pretensiøse eller vise oss fram med intellektuell låtskriving. Vi trenger ikke det. Vi tenkte bare, la oss ta tilbake den klassiske heavy metal-vibben og skrive noe som får folk til å hive nevene i været og brøle med. Det var slik åpningsriffet på trommene ble til. Ikke et gitarriff for en gangs skyld, men et trommeriff, som er grunnmuren for hele låten. Alt det andre er bygget rundt det, mens vokalen leker rundt på toppen av det stramme rytmiske kompet.» 

«Teksten handler om religiøs frigjøring. Om friheten til å tro på det du vil. Ikke la noen fortelle deg hva du skal tro på. Hvorfor skulle noen prøve å overbevise deg om å tro på det samme som dem, med mindre de var ute etter makt? Hvorfor ville de ellers true deg med evig lidelse i helvete? Jeg kan ikke se noen annen fornuftig forklaring, og det er der organisert religion kommer fra. Det er et instrument for makt, vel så mye som et religiøst fellesskap» – forklarer Sahg.

Her kan du se tidslinjen for Sagh:

Les også: Årets nye norske rockelåter – Norsk rock sterkere enn noensinne

Trykk her for å sjekke ut vår spennende guide over norske aktive rockeband 

Hva synes du om Sahgs nye singel?

– Gleder du deg til det kommende album?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside (her)