Connect with us

Nyheter

Metallica tapte over 130 millioner på filmprosjekt: – Slik reagerer James Hetfield

Published

on


(foto: Universal Music – James Hetfield, Metallica)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Når det amerikanske heavy metal bandet Metallica lanserte sin egenproduserte IMAX triller konsertfilm «Metallica Through the Never» i 2013 fikk den god mottakelse av presse og filmkritikere. Nå er det økonomiske regnskapet klart som viser at filmprosjektet har vært en gigantisk økonomisk fiasko med et estimert tap på minst 130 millioner kroner.

Filmens tittel er basert på låta «Through The Never» fra Metallicas legendariske «The Black Album» som ble utgitt i 1991. Filmens handling er basert på å følge den unge rodie Trip`s som er spilt av Dane DeHaan. I tillegg deltar alle medlemmene i Metallica og spiller seg selv under konsertopptak som ble filmet i Vancouver og Edmonton i USA august 2012. Filmen er spesielt på den måten at den ikke har hverken dialog eller fortellerstemme.

I et intervju med Metallicas offisielle fanklubb magasin So What! forteller nå Metallicas frontfigur og talsmann James Hatfield om det som nå viser å bli den største økonomiske fiaskoen noen sinne for bandet Metallica med et tap på over 130 millioner kroner.

What the f**k? That was stupid

– «There was a time when I was just pissed,» he said. «Like, `What the f**k That was stupid. I wanted to just point fingers everywhere. The distributor people. They didn`t say what they were gonna do. Or just pointing at Hollywood in general. They`re a bunch of grigging shysters, man. They sold us on something that they knew was bulls`t. Blaming the director, the producer, the casting. And blaming the management. You all f**ed up, man'» – James Hetfield

Han fortsetter: –  «Vi tok en gigantisk risiko på dette. Kanskje vi burde ha tenkt oss om litt mer om dette. Å ta det heller litt step by step. Det var mye penger å plassere inn i dette prosjektet. Det er veldig bittert med hele filmprosjektet. Vi legger mye penger, tid og krefter i det. Vi følte det var et fantastisk og unikt prosjekt

Så ender dette opp som en følelse av at verden faller sammen. Det var ikke så mye konsertfilm, ikke mye drama. Det var noe et sted i midten. Det bare falt rett ned i en bresprekk. Det forsvant. Og det var trist å se det. Selv om det har vært mange inkludert i dette prosjektet med stor erfaring fra filmindustrien som vi har lyttet til så er det til syvende og sist vi som det dreier seg om. Det er vår skyld! Vi samtykket til det. Så vi har lært en lekse».

Metallica gitaristen Kirk Hammett har for kort tid siden informert om at bandet jobber med et nytt studioalbum og at dette sannsynligvis blir utgitt i løpet av 2016.

En god strategi og leveregel gjelder nok for Metallica som for de fleste andre suksessfulle selskap. Hold deg til det du er best på!

Gleder du deg til nytt Metallica album?

Skriv i kommentarfeltet nedenfor eller på Rockman facebookside #RMROCK #RMFILMEROGBOKER

Continue Reading
Advertisement