Connect with us

R&B

Kortfilmfestivalen med førpremiere på kritikerrost Amy Winehouse dokumentarfilm!

Published

on

Kortfilmfestivalen som gjennomføres i Grimstad 10 – 14 juni 2015 kan med stor glede og stolthet invitere til Norgespremiere på den unike dokumentarfilmen Amy – om livet og døden til Amy Winehouse, en av verdens største soul- og jazzsangerinner. Regissøren Asif Kapadia, som er kjent for dokumentaren om Ayrton Sennas korte liv som Formel 1-kjører i Senna, har med stort hell gjenskapt en av vår tids mest hjerteskjærende og medieombruste tragedier. Dokumentaren fikk begeistret mottakelse i Cannes.

Filmen vises under Kortfilmfestivalen lørdag 13. Juni kl 15.30, Grimstad Kulturhus – filmen introduseres av Kjetil Lismoen.

Til tross for bare to album, er Amy Winehouse blant de største musikkartistene i britisk historie. Med en stemme ofte beskrevet som en kombinasjon av Billy Holiday, Dinah Washington og Sarah Vaughan, var Amy Winehouse en popstjerne med sjel ? et musikalsk talent som har krysset kulturelle og demografiske grenser. Men selv om musikken hennes gjorde henne til en superstjerne, var det hennes kaotiske personlige liv som stjal overskrifter.

 

 

Filmen har offisiell kino Norgespremiere : 07.08.2015

Regi: Asif Kapadia

Nasjonalitet: Storbritannia

Språk: Engelsk

Distribusjon: Norsk Filmdistribusjon

Lengde: 2 t. 7 min.

 

 

For oppdatert informasjon og offisielt program for Kortfilmfestivalen i Grimstad: trykk her >

Amy Winehouse hedret med statue

Sjekk også ut oversikten Tidenes Beste Albumutgivelser og spennende albumnyheter!

#JAZZ

Continue Reading
Advertisement