Connect with us

Julekalender

Kalenderluke 17

Published

on


(pressefoto)

Vinn konsertbillett til deg selv + en venn til Backstreet Girls romjulkonsert på Rockefeller i Oslo 26.12.15

Duckwalk deg ut fra de klamme juleselskapene og inn på fest med Backstreet Girls! Det er det syvende året på rad de har romjulskonsert på Rockefeller, og det er klart for en ny runde med drivende boogierock.

Romjulskonserten på Rockefeller gjennomføres lørdag 26.12.15. Supp.: Ovërhead + Phillie & The Cruel Faces. I fjor rundet Backstreet Girls 30 år og Knut Schreiner som er gitarist i Turbonegro og musikkskribent skrev den gang dette om bandets betydning for norsk rock:

– «De Fire Store» er for de fleste som deltar i musikksamtalen et godt innarbeidet begrep; en samlebetegnelse for Jokke & Valentinerne, Raga Rockers, DumDumBoys og deLillos – åttitallsbandene som etablerte rock som seriøst kulturuttrykk i Norge og markerte inngangen til den moderne æraen i vår nasjonale populærmusikkhistorie. Men for oss som vokste opp i denne brytningstiden ca 1986-90, var det et «femte» band: Backstreet Girls var like viktige, men på en annen måte. På feil måte. «De Fire Store» kalles nettopp dette på grunn av sin referanse til kanonisert kulturell verdi. Man skal ikke glemme at sett bort i fra stort sett eksepsjonelt bra musikk, så har disse bandene nytt godt av å kunne kobles til høyere kulturelle sfærer enn rock: Det litterære felt, samfunnskritikk, Den Norske Sangboka. Det er absolutt ingenting å hente i Backstreet Girls for et middagsselskap på vestkanten; de forble en skål og en rap fra sentrum øst.

Men skulle jeg laget en liste over de 50 greatest gitaristene i norsk musikkhistorie, ville Petter Baarli vært blant de fem øverste.

Rock handler om mye mer enn litteratur. Det er også luftgitarer, hår, trutmunner, øyeepler og leopardjakker. Idet rockekulturen for alvor ble en del av oppveksten i enhver sidedal, var det Backstreet Girls som ga oss en ABC i rockens poseringer og buksesnitt.

De var «Gutta fra Calcutta» i Christoffer Nielsens univers, rockebandet som jages ut av trøndelag med Hold Brillan i hælene. Forfatteren Dag Solstad sa engang at en indikator på hvor god en roman er, er hvor lett den kan parodieres. Overfører man denne tanken til rockeband, ligger Backstreet Girls godt an, for å si det mildt. ( les mer)

Denne kalenderluken inneholder følgende premie:

Den heldige vinner av premien i denne kalenderluken får konsertbillett til seg selv + en venn til romjulskonserten med Backstreet Girls på Rockefeller i Oslo 26 desember 2015.

 Premien er levert av Rockefeller

 

Den heldige vinner av premien i luke 17 ble: Janina Lauritsen

 Lurer du på hva som skjuler seg bak de neste kalenderlukene?

Prøv deg på vår julekalender quiz – kanskje du klarer å tippe premiene?

Delta i årets kuleste julekalender der du kan vinne fete musikkrelaterte premier hver dag frem til torsdag 24. desember 2015

Slik deltar du i konkurransen:

1. Send inn ditt navn, adresse og tlf. nr. til julekalender@rockman.no 

Skriv i emnefelt: Påmelding

2. «Like» oss på vår facebook tilhengerside 

Alle som deltar i konkurransen har i prinsippet mulighet til å vinne flere kalenderluker og er med i konkurransen hver eneste dag frem til jul.

Melder du deg på i konkurransen etter at første luke er åpnet? No. prob. Du blir automatisk med i trekningen fra den dagen du melder deg på og frem til siste luke 24. desember. #RMJULEKALENDER

Lykke til!

Trykk her for alle julekalenderlukene

Continue Reading
Advertisement