Connect with us

Musikk

Hollywood Vampires (Alice Cooper, Johnny Depp & Joe Perry) til Skandinavia i sommer

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no - Alice Cooper

Hollywood Vampires kommer til Skandinavia i juni.

For ca. 5 år siden delte Alice Cooper sine minner fra tiden med Hollywood Vampires til sin gode venn Johnny Depp. Det var da ideen kom med å gjenreise den gamle gode venneklubben, men nå uten drikking. De kontaktet sin felles venn Joe Perry (Aerosmith) som også tente på ideen og sammen bestemte de seg å utgi et eget album for å hylle sine døde drikkevenner og at alle inntekter fra albumet skal uavkortet gå til hjelpeorganisasjonen MusiCares som bl.a. fokuserer på å hjelpe artisters med deres helse og velferd. Gjenreising av bandet og påfølgende turnè ble et stor suksess og bandet har derfor i sommer valgt å legge ut på en ny turnè som startet 17. mai i New York, USA, Turneen inkluderer også Skandinavia/ Norden med bekreftede konserter 6.juni på Liseberg Tivoli, Gøteborg, 7. juni på Gröna Lund, Stockholm, 8. juni på Tiovoli i København og 10. juni på Rockin`Helsinki, Helsinki.

Foreløpig er det utrolig nok ikke bekreftet konsert med bandet i Norge.

Tidlig på 70-tallet hang Alice Cooper og en lang rekke med rockeartister og deres groupies på Rainbow Bar & Grill. Stedet ligger på Sunset Strip, West Hollywood i California rett ved siden av den legendariske nattklubben The Roxy Theatre med sin unike intimscene der rockegjengen fra Rainbow Bar forflyttet seg over til i de sene nattestimer. Det var nettopp her ved disse to stedene at Alice Cooper festet og drakk sammen med sine gode artistvenner som bl.a. John Lennon (The Beatles), Jim Morrison (The Doors), Keith Moon (The Who), Jimi Hendrix, Mark Bolan (T Rex) og Harry Nilsson (singer-songwriter), alle nå døde.

På et eller annet tidspunkt på 70-tallet fikk man ideen om å etablere klubben The Hollywood Vampires. For å bli medlem i klubben var det en enkel og grei regel, og drikke alle de andre medlemmene under bordet. På veggen i Rainbow Bar & Grill står det fortsatt en plakat på veggen som stammer fra klubbtiden (bilde til høyre).

Både Rainbow Bar & Grill og drikkeklubben Hollywood Vampires (bilde over) var iflg. Alice Cooper først og fremst et fristed for å slappe av og ikke snakke musikk. Livet ellers besto stort sett av musikk døgnet rundt. Her fikk de dyrket sitt vennskap med nedsunkne skuldre og koble av sammen med gode venner. Skulle gjerne vært med i den klubben gitt! For Alice Cooper som selv ende opp som alkoholiker på midten av 80-tallet og måtte ta grep og få hjelp er selvsagt dette også en god hjertesak. Spesielt når man ser dette i perspektiv med at mange fra den tidligere drikkeklubben døde av alkohol eller narkotikamisbruk.

Her kan du sjekke oppdatert turnèplaner for Hooywood Vampires

Er du klar for Hollywood Vampires?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside