Connect with us

Nyheter

Historien om Angus Young – AC/DC`s Last Man Standing

Published

on

(photo: Albumcover til biografien «High Voltage: The Life Of Angus Young – AC/ C`s Last Man Standing» av Jeff Apter)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Nå utgis det første biografien som utelukkende fokuserer på Angus Young og hans formidable livsreise fra arbeidsklassen i Glasgow og til de største scener i verden.

Angus Young (62) som er den siste gjenværende grunnleggende medlem av AC/DC har i over 40 år vært ansikt og gitarlyden til et av verdens største og mest inspirerende rockeband. Som sitt varemerket har han med sin skoleuniform og Gibson SG gitar gitt sin signaturlyd til udødelige sanger som bl.a.  «A Long Way to the Top», «Highway to Hell» og «Back in Black», og bidratt til den enorme suksessen for AC/DC.

Les også: Herlige AC / DC minner

High Voltage er den første biografien som fokuserer utelukkende på Angus. Den forteller om hans bemerkelsesverdige livsreise fra arbeidsklassen i Glasgow og Sydney til de største scener over hele verden. Som den yngste av åtte barn bestemte Angus seg tidlig for et liv med musikk, og det var hans lidenskap og vilje som bidro til at AC / DC ble hardrockens største rockeband. Gjennom årene har Angus opplevd det tragiske dødsfallet til bandets ikoniske vokalist Bon Scott, sykdommen som tvang hans bror Malcolm Young til å gi seg som musiker, tapet av at vokalist Brian Johnson måtte gi seg på bakgrunn av hørselsproblemer og at trommeslager Phil Rudd ble sparket som bandmedlem. Likevel har den lille gitarmaestroen holdt AC / DC ikke bare på skinnene, men på toppen av rocketronen.

Den 320 siders biografien som foreløpig kun er utgitt på engelsk er skrevet av forfatteren Jeff Apter som har skrevet en rekke spennende musikkrelaterte bøker. Blant annet har han også skrevet «A Pure Drop: The Life Of Jeff Buckley» (2016), «Playing To Win» (2016) om den unike vokalisten John Farnham, «Up From Down Under: How Ausralian Music Schanged The World» (2013) og «Dirty Deeds» (2011).

Boken kan du få kjøpt bl.a. på Amazon ( her )

Her kan du se alle Jeff Apters utgitte bøker

Del dine AC / DC opplevelser

Del dine AC / DC på Rockman facebookside ( her )

Continue Reading
Advertisement