Connect with us

Nyheter

Her planlegges gigantisk 2 dagers rocke-strandfest

Published

on

(photocredit: Gold Coast Bulletin – Coolangatta Beach, Gold Coast, Queensland, Australia)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

En av Australias ledende promotorer er et skritt nærmere å bringe en av verdens mest vellykkede musikkfestivaler til en av Gold Coasts vakreste strender.

TEG Dainty, USAs partner AEG og lokale partnere Cross Promotions ønsker iflg. Gold Coast Bulletin å bringe den amerikanske megasuksessen Hangout Music Festival til Gold Coast for en eksklusiv to-dagers bandstand i sanden på Coolangatta Beach den 1 – 2. desember. Arrangøren har navngitt den kommende festivalen som SanTunes og vil i tilfelle bli arrangert over to dager og kunne ta i mot opptil 35 000 personer.

Den amerikanske Hangout Music Festival som ble etablert i 2010 er en megasuksess som selger ut sine billetter og festivalpass i rekordfart og er utsolgt opptil 3 måneder i forveien. Og vi snakker da om hele 40 000 besøkende pr. dag som også er den maksimale publikumskapasiteten. En drøm for arrangør og pengedryss til lokalsamfunnet. 

En studie utført i 2013 av M. Keivan Deravi , professor i økonomi ved Auburn University , viser at festivalen fyller på med over $ 31 millioner dollar i lokaløkonomien, og oppnår anslagsvis 564 millioner gjennom sosiale medier. I 2014 ble det anslått at festivalen bringte inn over $ 47,5 millioner dollar til lokaløkonomien. 

Når det er god stemning blir det ofte også jam, slik som her under festivalen i 2015:

Hangout Music Festival som bl.a. har en linupblanding av rock og hiphop har hatt navn på plakaten som bl.a. Tom Petty & The Heartbreakers, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, OutKast, Mumford & Sons, The Weeknd, The Killers, Jack White, Dave Matthews Band, Twenty One Pilots, Kings of Leon, Queens of the Stone Age, Florence and the Machine, The Black Keys, Widespread Panic og Paramore.

Kunne du tenkt deg en skikkelig mega rocke-strandfest i Norge?

Del din kommentarer på Rockman facebook tilhengerside

Continue Reading
Advertisement