Connect with us

Musikk

Fin type denne «gamle» punkeren: Nå kommer dokumentarfilmen om Lars Winnerbäck

Published

on

(Photo credit: www.rockman.no – Lars Winnerbäck at Canal Street, Arendal 2016)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Lars Winnerbäck er den svenske punkeren som ble en av Sveriges største artister.

Han startet sin artistkarriere i punkbandet Snoddas som han etablerte på begynnelsen av 90-tallet, og med den samme inngangen til musikken som så mange andre unike rockere har hatt før han. Man sliter med å passe inn i det etablerte A4-samfunnet, dropper ut av skolen, opponerer og finner sin vei videre i livet via musikken. Og det er nettopp gjennom musikken man får uttrykt sine sterkeste og mest innestengte følelser. Derfor treffer de oss ofte så til de grader med sin musikk. Det er ekte, det er sårt og det er svært følelsesmessig.

Noen får det uttrykt via sine instrumenter, typisk via dyptfølende gitarsoloer. Og noen får det ut via vokal…eller begge deler. Lars Winnerbäck får det ut gjennom sterke tekster, vokal og fantastiske låter. 

 

 

Lars Winnerbäck har vært en av Sveriges største artister i 15 år. Samtidig er han en av dem man vet minst om.

Nå feirer Winnerbäck 20 år som artist, selv om han knapt har rukket å fylle 40. Denne dokumentaren tar oss nærmere en noen gang, samtidig som den sammenfatter den musikalske, unike karrieren.

Mest av alt gir den et innblikk i et ekstremt komplekst menneske, som med alle sine svakheter og karaktertrekk speiler følelsene til en hel generasjon.

 

 

 

(Photo credit: www.rockman.no – Lars Winnerbäck at Canal Street, Arendal 2016)

Sjekk ut trailer for den kommende filmen:

Filmen har Norgepremiere på kino fredag 24. november i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Sandvika, Moss, Hamar, Drammen, Elverum, Fredrikstad og Kongsvinger. Medvirkende: Lars Winnerbäck, Rolf Lassgård, Per Gessle, Melissa Horn.

Lars Winnerbäck er en j*** fin type, vi digger han….

Og han er selvsagt også representert på spillelisten over de råeste emosjonelle låter:

Denne spillelisten er hele tiden under kontinuerlig oppdatering.

Trykk her for å følge listen, så er du alltid oppdatert på det mest emosjonelle.

Og her kan du også følge Rockman på Spotify

Les også: Er dette tidenes mest emosjonelle låt?

Bidra med tips til «feelinglåter»

Har du gode forslag til «deep feeling» låter som du mener passer perfekt til denne spillelisten? Send oss en mail med artist og låtnavn til mailadresse tips@rockman.no eller skriv i kommentarfeltet på vår Rockman facebook tilhengerside ( her )

Continue Reading
Advertisement