Connect with us

Nyheter

Eric Clapton vurderer å legge opp etter kommende album

Published

on


(foto: pressebilde)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Albumaktuelle Eric Clapton (71) er sterkt preget av å ha mistet flere av sine nære artistvenner den siste tiden og vurderer nå å legge opp som aktiv artist i etterkant av sitt nye album «I Still Do» som lanseres fredag 20. mai 2016. 

Nyheten kom frem i intervjuet med Clapton som nylig er publisert i den amerikanske avisen Chicago Tribune. Det har en stund  «summet» rykter om at den legendariske gitarist og låtskriver vurderer å legge opp. Han har allerede bestemt seg for å avstå fra store turnèer og ble sterkt preget av David Bowie og Prince sitt nylige dødsfall. Det som nok har preget han aller mest er tapet av de nære artistvennene som J.J. Cale som døde i juli 2013 og B.B. King som døde i mai 2015. Han innser at alderen er i ferd med å sette sine spor og ønsker ikke komme i en situasjon der andre skal fortelle han at det er på tide og  «legge gitaren på hylla». Eric Clapton har flere ekteskap bak seg. Han ble gift med sin nåværende kone Melia McEnery i 2002 og sammen har de døtrene Julie Rose (14), Ella May (13) og Sophie Belle (11). Et ønske om å bruke mer tid sammen med sin familie er nok også et sterkt moment i vurdering om å legge opp sin artistkarriere. Det kreves jo utvilsomt sin mann å ha tre døtre i tenårene, spesielt når man er i 70-årene.

Musikkvideo ovenfor er hentet fra Claptons nye album «I Still Do»

Clapton har uansett oppnådd det meste av det som er mulig å oppnå innenfor artistkarrieren. Han er bl.a. eneste artist som noen gang har blitt innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame hele 3 ganger. Clapton største inspirasjonskilder er blueslegendene Muddy Waters, Freddie King, B.B. King, Albert King, Buddy Guy,Hubert Sumlin og Robert Johnson. Hans første musikalske gjennombrudd fikk han med bandet The Yardbirds i 1965 med låta «For Your Love». Siden hadde han stor suksess med John Mayall & the Bluesbreakers (1965 – 1966), I juli 1966 forlater han Bluesbreakers for å etablere bluesrock bandet Cream. I 1969 etablerer han Blind Faith et av tidenes såkalte supergrupper sammen med artistene Ginger Baker, Steve Winwood, og Ric Grec og utgir det kontroversielle provoserende albumet «Blind Faith», spesielt med tanke på albumcoveret som viser en toppløs ung jente i pubertetsalderen. Bandet eksisterte kun i 1969 før etablering av det neste legendariske bandprosjektet Derek and the Dominos (1970 – 71) og videre en formidabel suksessfull solokarriere frem til i dag som bl.a. består av 20 studio soloalbum inkl. da hans siste album «I Still Do» som nå utgis 20. mai. Han siste album er en blading av 10 kjente coverlåter og to nyskrevne egne låter. ( her finner du komplett oversikt ). Blant annet har han tatt med låta «I’ll Be Seeing You» som ble gjort populær med Billie Holiday. I sin kommentar om dette låtavalget sier Clapton følgende:

– I love the song and I love the sentiment. Just in case I don’t cut another record, this is how I feel. I kind of might be saying goodbye. But I’ve been doing that for a while,– Eric Clapton.

Så….hvordan tolker man denne uttalelsen? Et album som sier endelig «goodbye» fra Clapton?

Les også: Hør første låta fra Clapton kommende album «I Still Do»

Tror du dette blir Eric Claptons «goodbye»?

Skriv nedenfor eller på Rockman facebook tilhengersiden ( her )

Continue Reading
Advertisement