Connect with us

Nyheter

Disse feirer Halloween hele året: – Stem frem det mest skremmende tryne

Published

on

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Den amerikanske rockeartisten Alice Cooper (67) er Halloween-artisten fremfor noen. Alice Cooper, eller Vincent Damon Furnier som er hans egentlige navn, er en banebrytende artist som allerede på slutten av 60-tallet bringer inn elementer fra skrekkfilmer til sine konserter. Han utviklet teatralske skrekkfigurer og effekter som ble plassert inn som unike konseptelementer til sine sceneshow. 

Interessen for skremmende elementer tok han i bruk allerede i 1963 som 16-åring når han etablerte bandet som ble navngitt «The Spider» og laget et gigantisk edderkoppnett til bruk som bakteppe for deres sceneshow. Bandet skiftet etter hvert navn til «Alice Cooper». Senere velger han også å ta i bruk dette navnet som sitt eget artistnavn. Inspirasjonen til å ta i bruk makeup og skape ansiktsmasken slik vi kjenner fikk han etter å ha sett kultfilmen «Barbarelle» i 1968. Når han i denne filmen fikk sett skuespilleren Anita Pallenberg i rollen som Tyrannen iført lange svarte skinnhansker med kniver som kommer ut av dem, tenkte han at slik skal Alice se ut. Det er det Alice skal se ut. I tillegg har han hentet inspirasjon til sminken fra rollefiguren Emma Peel fra tv-serien «The Avengers» som ble lansert i 1961.

For sitt pionerarbeid, inspirator og forbilde for flere rockegenerasjoner han med rette fått tilnavnet «The Godfather Of Shock Rock». Han er også en pioner ved å ta i bruk makeup for å skape sin unike rollefigur som i ettertid har gitt inspirasjon til mange artister:

NB! Listen over sorteres automatisk etter at det er avgitt stemmer. Rekkefølgen slik du ser det ovenfor viser derfor plassering for hvem som ledere i avstemmingen akkurat nå. Besøk og refesh siden jevnlig, så kan du også følge live med utviklingen i avstemmingen.

Savner du noen favoritt sminketryner?

Fortvil ikke! Skriv artistnavn i kommentarfeltet nedenfor eller på Rockman facebook tilhengerside. Alternativt kan du send oss en mail til adresse tips@rockman.no så vil vi fortløpende tillegge dette til listen ovenfor forutsatt at dette passer inn i kategorien sminke og makeup. M.a.o. IKKE maske.

Continue Reading
Advertisement