Connect with us

Musikk

Dette er AC/DC norgeskonserter (så langt) – Var du på noen av disse?

Published

on

AC/DC «rockebølgen» er over oss….igjen!

Når verdens største hard rock band «rasler» med gitarstrengene og samler seg til nytt studioalbum, så våkner også millioner av rockefans verden over. Etter at vi kunne bringe den gledelige nyheten om at mangeårige trommeslager Phil Rudd er tilbake i AC/DC etter at han ble observert i Canada sammen med Stevie Young der bandet nå er samlet for å spille inn et nytt studioalbum var gleden stor blant fansen.

Les også: Phil Rudd tilbake i AC/DC

Men når vi dagen etter også kunne bringe frem nyheten om at vokalist Brian Johnson også er tilbake og tilstede sammen med resten av bandet, ja da gikk en hel rockeverden «bananas» av glede.

Les også: Brian Johnson tilbake i AC/DC

Når vi i tillegg kort tid etter kunne bringe frem bildebeviset som viser at også Angus Young var på plass i platestudioet Warehouse Studios i Vancouver, så er det ikke lenger noen tvil. Reunion med Brian Johnson tilbake som vokalist og Phil Rudd tilbake bak trommene er en realitet og AC/DC er i gang med arbeidet med nytt studioalbum.

Les også: Se bildebeviset av Angus Young 

Det eneste vi venter på nå er en eventuell bekreftelse at også Cliff Williams på bass er tilbake på plass. Sistnevnte meldte at han ville pensjonerte seg som artist etter at bandets verdensturnè «Rock Or Bust World Tour» var avsluttet 20. september 2016. Bakgrunn for dette skal ha vært at Williams mistet interesse og motivasjon til å spille i etterkant av at Malcom Young døde, Brian Johnson helseproblemer og rettsaken som følge av bråket med drapstrusler fremmet av Phil Rudd. M.a.o. tre mangeårige gode bandmedlemmer som ikke lenger var med i bandet.

Les også: Den mørkeste dagen i mitt profesjonelle liv

Men, når både Brian Johnson og Phil Rudd nå er tilbake, så er vår store spådom at Cliff Williams finner ny motivasjon og fortsetter som bassist i AC/DC, Videre tipper vi at bandet vil bruke det meste av 2019 til å spille inn det som vil bli deres 18 studioalbum, og at de annonseres datoer albumutgivelse og nye konserter i løpet av siste halvår 2019. Sistnevnte som support for den nye albumutgivelsen. Så får vi videre krysse fingrene for ny AC/DC Norgeskonsert innen 2020.

I mellomtiden er det tid for å minnes alle deres konserter som bl.a. med disse bildene fra bandets siste (så langt) konsert i Norge.

(photocredit: Johannes Andersen – AC/DC på Valle Hovin, Oslo 17. juli 2015)

(photocredit: Johannes Andersen – AC/DC på Valle Hovin, Oslo 17. juli 2015)

(photocredit: Johannes Andersen – AC/DC på Valle Hovin, Oslo 17. juli 2015)

(photocredit: Johannes Andersen – AC/DC på Valle Hovin, Oslo 17. juli 2015)

Dette er alle AC/DC norgeskonserter gjennom årene:

22. november 1980 «Back In Black Tour» – Chateau Neuf, Oslo, 10. februar 1986 «Fly On The Wall Tour» – Drammenshallen, Drammen, 21. mars 1988 «Blow Up Your Video Tour» – Drammenshallen, Drammen, 24. mars 1991 «The Razor Edge Tour» – Oslo Spektrum, Oslo, 20. april 1996 «The Ballbreaker Tour», Oslo Spektrum, Oslo, 3. november 2000 «Stiff Upper Lip Tour» – Oslo Spektrum, Oslo, 18. februar 2009 «Black Ice Tour», Telenor Arena, Fornebu, 15. juni 2009 «Black Ice Tour» – Valle Hovin, Oslo, 30. mai 2010 «Black Ice Tour» – Valle Hovin, Oslo, 17. juli 2015 «Rock Or Bust World Tour»- Valle Hovin, Oslo.

Var du på noen av AC/DC konsertene ovenfor?

Eventuelt andre fete AC/DC konserter i andre land?

Del dine kommentarer og evt. bilder/ videosnutter i kommentarfeltet på Rockman facebookside ( her )

Grunnlegger, eier, utgavesjef og redaktør for musikkmagasinet Rockman.no - E-mail: knuteirik@rockman.no

Continue Reading
Advertisement