Connect with us

Nyheter

De norske heavy rock-legendene Aunt Mary har gjenoppstått

Published

on

(pressefoto) 

Skrevet av: Tove Andersson

Et av 70 tallets mest oppsiktsvekkende heavyrockband, Aunt Mary, er tilbake med ny besetning og nytt album. Bandet, som ble startet opp i 1969 ble oppløst allerede i 1973, men ikke uten å ha satt spor hos en hel generasjon rockere. Hva er vel mer passende da, enn tittelen «New Dawn» ?

«New Dawn» er produsert av Kjartan Hesthagen og Henning Ramseth.

I dag består bandet av Bjørn «Krisa» Christiansen, Bernt Bodal fra progrockbandet Høst og en rå tidligere Idol-vinner i Glenn Lyse fra Stavanger.

Aunt Mary var sammen med Prudence, Junipher Greene og Popol Vuh/Popol Ace de tyngste bandnavnene på den norske rockescenen på 70-tallet og kom først ut med singelen «Jimi, Janis And Brian». Det kan fort bli en risikosport å gjenta gamle kunster, men comebackalbum har allerede fått positive omtaler i rekke spesialiserte rockemagasiner i USA.

Albumet inneholder låtene: 1. Slave Parade, 2. Unconditional Love, 3. Hopelessly Lost, 4. Happily Ever After, 5. G Flat Road, 6. I Was Born To Ride On The Wrong Side, 7. Open Your Eyes, 8. Blind Date, 9. Been There, Done That, 10. Soldadera, 11. Don´t Keep Me Waiting.

«G Flat Road» ligger for øvrig i original på Youtube som en hysterisk herlig 70-tallsdokumentar som begynner med trikken opp til Ragnarock i Kollen (Holmenkollen).

Opprinnelig besto bandet av Jan Groth (1946-2014), gitaristen Bjørn Christiansen (f. Bjørn Kristiansen, 1950), bassisten Svein Gundersen (f. 1949), fløytisten Per Ivar Fure (f. 1948) og trommeslageren Ketil Stensvik (1952-2015). Årets livebesetning hadde med trommeslager Ole Tom Torjussen og keyboardspiller Ola Aanje i tillegg til Ronni Le Tekrø.

Bassist Bernt Bodal, som er bosatt i Seattle, kom på banen da Ronni Le Tekrø tok kontakt med fiskerimilliardæren for å høre om han ville spille med bandet. Det ryktes at den han jevnlig morer seg på bass med naboen Steven Tyler fra Aerosmith og Eddie Wedder fra Pearl Jam. Bandet vil trolig gjøre ære på bandmedlemmene som ikke lengre er blant oss, Jan Groth og Ketil Stensvik. Sistnevnte uttalte til Fredrikstad Blad i 2014 at verken Jan Groth eller Svein Gundersen skal ha hatt voldsomme innsigelser på at 50 prosent av bandet går videre og benytter bandnavnet. Når bandet er ute på veien igjen, er Trondheim først ut ettersom det var på Rockheim originalbandet hadde en svært vellykket konsert (2011). 

– Etter en uke med forberedelser og øvinger med hele bandet samlet i Oslo og hos Ronni Le Tekrø på Toten har vi endelig kommet oss til Trondheim hvor vi spiller vår første konsert med ny besetning på Rockheim fredag kveld. Vi er spente, men gleder oss enormt og håper alle de som kommer på konserten får en god opplevelse, skriver bandet på facebooksiden.

Hvordan var mottakelsen i Trondheim?

På bussen nedover snakket gutta og jeg  om hvor gøy det hadde vært på Rockheim og hvor godt det var med alle de positive tilbakemeldingene, Vi var veldig spente fredag kveld på om fansen og de fremmøtte vile ta i mot den nye besetningen og de nye låtene på en ålreit måte og det var fantastisk godt å få bekreftelsen under og etter konserten på at de gjorde dette. Vi spilte 12 låter på konserten, halvparten nye og halvparten gamle klassikere og det er klart at det blir ekstra trøkk i salen når de gamle gode fra syttitallet kommer, men den nye plata og låtene vi spilte fra den ble også veldig godt tatt i mot følte vi, noe en veldig lang kø på signeringen viste. forteller Rune Anderssen fra Live Management .

Alle i bandet var enige om at de ikke kunne valgt et mer passende sted enn Rockheim til å gjøre en av releasekonsertene. Fantastisk sted med høyt kvalifiserte folk i alle ledd. og både Rockheim og publikum tok oss i mot med åpne armer.

Vi er kjempetakknemlige, forteller bandet til Rockman. #RMROCK #RMALBUMNYHETER #RMKONSERTER

Årets beste albumutgivelse?

Her kan du sjekke listen over årets beste albumutgivelser og stemme frem dine favoritter

Continue Reading
Advertisement