Connect with us

Nyheter

Alice In Chains + 2 til er bekreftet for Tons Of Rock 2018

Published

on

(foto: Tons Of Rock festivalplakat 2018 + promobilde Alice In Chains)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Tons of Rock overrasker med nytt storslipp bare dager etter at det ble kjent at Ozzy Osbourne kommer til Tons of Rock 2018.  

Les også: Ozzy Osbourne bekreftet til Norge og Tons Of Rock 2018

I dag ble det kjent at også de amerikanske rockelegendene i Alice in Chains er klare som headliner på Fredriksten festning torsdag 21.juni. Alice in Chains er av flere omtalt som et av de største og mest innflytelsesrike rockeband. Med en rekke Grammy-nominasjoner i bagasjen og med imponerende 20 millioner solgte album.

Bandet fikk sitt gjennombrudd tidlig 90 tall da Seattle- bølgen herjet over musikkindustrien og påvirket en hel generasjon med sin blytunge rock. 

Alice In Chains har levert en rekke svært sterke album som bl.a. «Dirt» (1992) og ikke minst «Jar Of Flies» (1994). På sistnevnt album finner du blant annet «Nutshell», bandets kanskje mest følelsesmessige låt som er skrevet av bandets grunnleggende og tidligere vokalist Layne Staley som dessverre tragisk døde i 2002 av overdose (en blanding av heroin og kokain) kun 34 år gammel. Den fantastiske låta skrev han sammen med Michael Inez (bass), Sean Kinney (trommer) og Jerry Cantrell (gitar)

Låta handler om og relateres nettopp til Layne Staleys liv og narkotikaavhengighet, om at penger og glamour ikke gir deg lykke, at det å bekjempe avhengighet er styrt av din egen vilje. Et liv som rakner og om å ødelegge seg selv. Et sterkt ønske om å gjenerobre kontrollen og finne tilbake til et normalt liv der man ikke må lide gjennom et helvete av avhengighet, hvor du hater å våkne om morgenen og ha suicidale tanker og en forestilling om at du vil føle deg bedre død enn levende. 

En meget sterkt låt og utvilsomt Rockmans Alice In Chains favorittlåt

Låttekst:

We chase misprinted lies 
We face the path of time 
And yet I fight 
And yet I fight 
This battle all alone 
No one to cry to 
No place to call home 

Ooh
Ooh
Ooh
Ooh

My gift of self is raped 
My privacy is raked 
And yet I find 
And yet I find 
Repeating in my head 
If I can’t be my own 
I’d feel better dead 

Ooh
Ooh
Ooh
Ooh

Låta finnes selvsagt også på den fete spillelisten med tidenes råeste emosjonelle sanger:

Trykk her for å følge listen slik at du ALLTID er oppdatert på det mest emosjonelle.

Og her kan du også følge Rockman på Spotify

Les også: Er dette tidenes mest emosjonelle låt?

I tillegg til headliner Alice In Chains er også Girlschool og norskje LÜT  bekreftet. Så nå begynner T.O.R. 2018 plakaten virkelig å bli fet…og mer er på gang.

Her kan du sjekke ut oppdatert og komplett artistliste…så langt!

Er du T.O.R. klar?

Gi dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside 

Continue Reading
Advertisement