Connect with us

Nyheter

Alice Cooper i unikt historiskt BBC-intervju: «Jeg skrev de beste låtene i fylla»

Published

on

(photocredit: www.rockman.no – Alice Cooper at Tons Of Rock 2016)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Den legendariske sjokkrockeren Alice Cooper er utvilsomt en av heavy metal og rockehistoriens viktigste artister.

Med sine totalt (så langt) 27 studioalbumutgivelser så har han gitt oss enorme låter som for evig og alltid vi gå i arv fra den ene rockegenerasjonen til den andre. Låter som «Schools Out», «Killer», «I`m Eighteen», «Only Woman Bleed», «Poison», «Steven», «Billion Dollar Babies», «Welcome To My Nightmare» er blant mange eksempler som allerede er gjort udødelige.

Alice Cooper hadde sin kanskje mest kreative og nyskapende periode fra debutalbumet «Pretties For You» som ble utgitt i 1969 og gjennom de påfølgende album «Easy Action» (1970), «Love It To Death (1971), «Killer» (1971), «School’s Out» (1972),«Billion Dollar Babies» (1973), «Muscle of Love» (1973) og frem til hans desidert sterkeste album «Welcome to My Nightmare» (1975). I samme periode sliter Alice Cooper med et sterkt økende alkoholmissbruk som tilslutt holdt på å ta hans liv. 

Her forteller Alice Cooper i et historisk intervju fra BBC i 1978 om bl.a. dette:

Alice Cooper blir intervjuet av «Whispering Bob Harris», den engelske programlederen i det legendariske BBC2- musikkprogrammet «The Old Gray Whistle Test» på 70 og 80-tallet fortelle han bl.a.:

«Etter 10 år med alkoholmissbruk var jeg nødt til å foreta meg noe. Jeg gikk fra å drikke noen øl til 2 flasker Bourbon Whiskey om dagen og kom til et punkt der jeg måtte velge mellom å bli totalt alkoholiker for resten av mitt liv, eller fortsette i bransjen og ha full fokus på min artistkarriere.»

Intervjuet er gjennomført et år etter at han hadde hatt et 3 måneders opphold på en rusklinikk og igjen var aktuell med nytt album.

«Det er nesten et år siden jeg sluttet å drikke og jeg føler meg kjempebra. Jeg oppholdt meg 3 måneder på klinikken, og albumet er skrevet med inspirasjon og et «A Point Of View» fra dette stedet. Se for deg klinikken slik du ser på et dukkehus, når du står bakfra uten bakvegg og kikker inn i alle rommene. På samme måte ser jeg på klinikken. Hver og en person i de ulike rommene fra mitt opphold der er karakterer på albumet».

Albumet han viser til er «From The Inside» som ble utgitt i 17. november 1978. På albumet har han også med seg bl.a. tre medlemmer fra Elton John sitt band, tekstforfatter Bernie Taupin, gitarist Davey Johnstone og bassist Dee Murray. Albumet bærer stor preg av dette, ikke minst på låtene «Nurse Rozetta» og «Serious» der også Steve Lukather (Toto) bidrar som medlåtskriver og gitarist. Dette albumet må vel mest sees på som et «avrusningsprosjekt» i Cooper arbeid om å bli avholdsmann, og absolutt ikke et album blant hans «topp 10 utgivelser», men heller blant hans «topp bunn» utgivelser. Det er vel ikke en eneste låt fra dette albumet som han har med seg på setlisten på sine turneer i årene etter dette.

Det betyr uansett ingen verdens ting. Det som er bra her er at Alice Cooper faktisk i ettertid, imponerende nok, har klarte å holde seg rusfri og at vi derfor fortsatt har stor glede av å oppleve han live, forhåpentligvis fortsatt i mange, mange år fremover.

Les også: Alice Cooper bekreftet til rolle i rockeoperaen «Jesus Christ Superstar»

Hva er dine beste Alice Cooper konsertopplevelser?

Alice Cooper favorittlåter? favoritttalbum?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside

Continue Reading
Advertisement