Connect with us

Musikk

AC/DC vokalist Bon Scott hedres med 3 meter høy skulptur som avdukes neste uke

Published

on

(photo credit: Jay Hynes – Bon Scott sculpture at AC/DC Lane, Melbourne, Australia)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Ikoniske AC / DC-sanger Bon Scott vil bli æret med en statue i Melbourne, Australia.

Den tre meter høye og to meter brede skulpturen vil iflg. The Musici.com.au bli offisielt avduket kl. 11 tirsdag 6. mars på AC/DC Lane, oppkalt etter det australske rockebandet. Statuen kommer ut av den historiske Cherry Bar-murveien (se bilde over) og ser ned på den berømte AC / DC Lane. Statuen er en del av den viktorianske regjeringens «Rockin ‘The Laneways» -initiativet. Cherry Bar eier og booker James Young samarbeidet med lokal street artist Mike Makatron på prosjektet.

Makatron sa i en uttalelse: «Jeg har malt laneway årlig i omtrent fem år nå – alltid en variert tolkning av temaet musikk – og det er en ære å legge til et permanent 3D-element som hylder en stor australsk rock og roll band og hovedsangeren Bon Scott, men også til musikk generelt».

Videre takker han også spesielt James Young, eier av Cherry Bar, for hans visjon, oppmuntring og hjelp for å få gjennomført ideen. Skulpturen vil være 

Bon Scott ble med i AC/DC i september 1974. Den 19. februar 1980 skjer det tragiske at Bon Scott dør etter at den legendariske AC/DC-frontmannen hadde vært ute på fest med venner i London. Den uformelle kvelden tok en forferdelig slutt etter at Scott gikk ut i bilen og til slutt ble kvelt til døden av sitt eget oppkast. Han ble kun 33 år gammel. Scott regnes av mange som AC/DCs viktigste vokalist ved bl.a. hans deltagelse på de legendariske album «High Voltage» (1975), «T.N.T.» (1975), «High Voltage» (1976), «Dirty Deeds Done Dirt Cheap» (1976), «Let There Be Rock» (1977). «Powerage» (1978) og «Highway to Hell» (1979).

Les også: Bon Scott`s sønn bekrefter tribute konsert med gamle AC/DC medlemmer

 

Del dine AC/DC konsertminner

Del dine AC/DC konsertminner og gjerne bilder på Rockman facebook tilhengerside ( her )