Musikk

Ekte solid ukomplisert rock! – Se eksklusiv musikkvideo!

Published

on

Haugesundbandet Kindred Fever som består av den unge fremadstormende duoen Linn Sofie Hagen Olsen (trommer, bass og flygelhorn/trompet) og Jarle Langåker(vokal, gitar, bass VI og orgel) utgir sitt selvproduserte og sterke album «Sabre-Toothed Model Youth» 18. september 2015.

Se eksklusiv akustisk fremførelse av låta «Grim Reaper»:

Albumtittelen forklares med en bevist sammensetning av ordene Sabre-Toothed som representerer noe farlig og aggressivt, mens Model Youth representerer eksemplarisk ungdom. – Det er en beskrivelse av oss som artister og privatpersoner. Vi er egentlig hyggelige folk og gjør aldri noen noe vondt selv om det kanskje høres sånn ut i musikken av og til, forteller Linn Sofie med et smil.

Albumets åpningsspor «The Automator» starter med et drønn av basstrommer og setter allerede standarden for et sterkt album preget av herlig rock, trøkk og god driv. Låta «Sabretooth» med sine tunge gitariff er et annet godt eksempel der bandet beveger seg langt inn i metal sjangeren. Låta «Machine» er et annet spennende eksempel:

Dette er et komplett og solid album som du bør lytte til låt for låt. Låtene står selvsagt sterkt og selvstendig hver for seg, men den optimale lytteropplevelsen får du ved å spille igjennom albumet i den rekkefølge slik artistene selv har plassert låtene. Det er jo en veloverveid grunn til at låt nr. 1 er plassert som nr. 1, låt nr. 2 er plassert som nr. 2 osv. Slik fungerer et albumkonsept fra ekte artister som først og fremst er opptatt av å skape sitt eget unike musikkverk. Derfor er det også svært gledelig at dette albumet også blir utgitt på vinyl for bl.a. maksimal lydopplevelse.

– Vi utgir albumet i fysisk format kun på vinyl, ikke CD. I tillegg selvsagt digitalt. Jeg elsker selv vinyl og det er det eneste jeg også kjøper selv. Du har helt rett i rekkefølge og plassering av låtene på albumet. Det er det mange som glemmer, sier Jarle

Når du setter deg ned og lytter til albumet så stiller du deg også raskt spørsmålet: Duo? det høres jo ut som et dundrende femannsband! Hvordan?

– Vi produserer alt selv, så vi har muligheter til å leke oss litt med lyden. For eksempel med basstrommen til Linn Sofie som er ekstremt viktig for lydbildet vårt. Den må være skikkelig dominerende, for det er jo egentlig ikke en bass. Det er mye gitar og mye trommer. Når jeg spiller gitar så kjører jeg for eksempel lyden gjennom tre forskjellige forsterkere. En bassforsterker, en gitarforsterker som har samme signal hele tiden så har jeg en ekstra i tillegg som sender orgel lignende signal + masse pedaler og triks. Jeg er en veldig effektnerd som jeg får tilfredstilt ganske godt her, forteller Jarle med stor entusiasme.

Både Linn Sofie og Jarle fikk sprøytet inn sin musikkinspirasjon fra musikkglade foreldre. Som smågutt fikk Jarle åpnet sine barneører for musikk når hans mor tok frem gitaren og dro i gang allsang i stua med sine rytmiske «bedehusgitargrep» og fremførte Johnny Cash låta  «A Boy Named Sue». Men det var når det amerikanske punk rock bandet Ramones ble plassert på platespilleren at han for alvor fikk inspirasjonen til og lære seg å spille gitar. – Enkeltheten i musikken er noe som jeg faller for. Det er derfor jeg liker musikk som Hank Williams, Ramones og punken generelt. Kort og enkelt «right to the case».  Jeg startet først et punkeband, så gikk det litt surt og så traff jeg Linn Sofie. Jeg husker jeg var på konsert med Kaktuz, jentebandet til Linn Sofie før jeg startet band selv, utdyper Jarle

Linn Sofie vokste opp i et hjem full av instrumenter med en far som spilte piano og litt trommer, mens hennes mor hadde bakgrunn fra korps.  – Når jeg var 13 år startet jeg og fem jenter bandet Kaktuz, men det var vel egentlig ikke noen av oss som kunne noen instrumenter. Etter dette så ble jeg med i et post rock band sammen med to gutter. Så hadde jeg en pause  i ca. 3 år før jeg fikk en melding fra Jarle om jeg kunne tenke meg å bli med å spille inn noen låter. Jeg hadde ingen forventninger om at det skulle bli noe mer enn dette, men så ble det jo veldig gøy, sier Linn Sofie

 – «Sabre-Toothed Model Youth» er vårt tredje album og det er den plata som vi har jobbet lengst med. Vi har begge utviklet oss musikalsk og spesielt i den perioden vi har jobbet med albumet. Det kan kanskje være litt vanskelig å sjangerbestemme albumet, et par av låtene er nok veldig mot metalsjangeren enn det tidligere har vært. Albumet består av en sammensetning av helt nye låter og låter som ble laget for seks år siden. I tillegg også låter jeg laget med gamlebandet mitt og som aldri ble til noe, forteller Jarle.

– Det har vært en utrolig spennende men også krevende prosess som starter allerede i november/desember i fjor med låtene «The Automator» og «Machine». Så ble det i en periode et avbrekk med mye spillejobber og turne. Det er krevende med både innspilling og turne samtidig, men vi er veldig fornøyd med plata.

Så fornøyd er duoen med resultatet at begge faktisk har tatovert bandnavnet Kindred Fever på hver sin arm, nøyaktig lik fontene på albumcoveret.

Linn Sofie er i tillegg utdannet grafisk designer og står bak alt artwork for albumcoveret, mens alle bilder er tatt av fotograf Anne Marthe Widvey. Albumet utgis via plateselskapet Columbia/ Sony Music.

Albumlåter: 1. The Automator, 2. Machine, 3. Skeleton Home, 4. Grim Reaper, 5. Interlude I (For Love), 6. Deviled Eggs And A Box Of Blood, 7. Soul Digger, 8. Sabretooth, 9. Seven, Seven, Seven , 10. Interlude II (For The Insane).

For å lytte til albumet: WimpSpotifyItunes

Som musikkelsker så nyter man gjerne de etablerte  artister og band samtidig som man søker og håper at nye spennende ekte artister skal overraske deg. Kindred Fever er et godt eksempel på et slikt band. De overrasker – positiv. Hyggelige og flinke folk som er seg selv fullt og helt. Her er det ekte musikkhjerter som først og fremst styrer prosessen. Nettopp hva norsk rock trenger aller mest.

Hva synes du om Kindred Fever?

Del dine kommentarer på Rockman facebook

 

Mest leste saker

Exit mobile version