Connect with us

vg-nett

Marius Müller`s Funhouse

Published

on

Norges egen Jimi Hendrix

Oslogutten Marius Müller som vokste opp i drabantbyen Manglerud, startet allerede som 9 åring sin gitar og artistkarriere etter å ha blitt nærmest gitarfrelst da ha for første gang fikk høre låta «The Wind Cries Mary» av Jimi Hendrix fra en jukeboks i forbindelse med en familietur til Lillehammer.

Hør Jimi Hendrix fremføre låta på Youtube: trykk her>>

Senere skal Marius Müller ha uttalt i et intervju med Aftenposten:

«Dette var en sanseopplevelse som gjorde at jeg bestemte meg for å gjøre noe med livet mitt».

Allerede som 12-åring startet hans sitt første band og Marius «Hendrix» Müller utviklet seg videre til å bli en av tidene fremste norske gitariser og utmerket seg i tillegg som både komponist og plateprodusent.

14 mars 1999 kommer sjokkmeldingen i norske medier, Marius Müller har omkommet i en bilulykke på Østre Akervei i Oslo. Norge mister dermed en av landets fremste artister.

Et stort sjokk for hele det norske musikkelskende folk.

Sjekk ut flott hyllest til Marius Müller: Trykk her>>

Gjennom musikken minner vi denne fantastiske artisten som på tross av sin tragiske død, kun 40 år gammel, fikk utrette stort innenfor norsk musikkliv.

(foto: privat, utånt av Universal Music)

Marius var innom en rekke band, blant annet i bandet Lava i bandets startperiode der han så sluttet i 1982 for å fokusere på sin egen solokarriere.

I tillegg har Marius Müller arbeidet i ulike prosjekter sammen med en rekke norske artister som bla. Jahn Teigen, Alex, Olav Stedje mfl.

Hans store gjennombrudd til det brede publikum ble med poplåta «Den Du veit»

Det er nok med denne låta bredden i det norske folk vil huske Marius Müller, men det er utvilsomt gitargeniet Marius Müller det fleste bør huske ham for.

Marius Müller vil nok også huskes for filmmusikken til den gripende norske filmen Hard Asfalt (1986) og den store norske filmen Veiviseren (1987).

FUNHOUSE

På slutten av 80-tallet dannet Marius Müller bandet Funhouse der han virkelig får fremhevet sine geniale gitarferdigheter gjennom bl.a. en rekke Jimi Hendrix coverlåter, fremført med en feeling som får nakkehårene til å reise seg, nettopp noe som kjennetegner en ekte norsk Jimi Hendrix.

Bandet har tidligere utgitt 4 studioalbum og 1 livealbum:

«Funhouse» (1990), «Maximum» (1991), «Big», (1993), «Plugged» (live) (1994 og «Det Norske Huset» (1997) 

Sjekk ut Jimi Hendrix coverlåta «Little Wing» fra Plugged Live i 1994, så forstår dere sikkert hvorfor han betegnes som en av Norges største gitarister og en ekte norsk Jimi Hendrix: Trykk her>>

NYTT ALBUM!

Marius Müller`s Funhouse, «Plugged 2 – Rett og Slett»

Plateselskap: Universal Music

Utgivelse: 9 mars 2009

Albumet er et unikt liveopptak fra bandets opptreden på Smuget i Oslo 25 september 1997 som aldri tidligere har vært offentligjort.

 

LES FULL ANMELDELSE AV ALBUMET: Trykk her>>

 

NB! Link til 30 Seconds to Mars teaserkampanje, teaser nr. 10: trykk her>

 

 

Gi DIN hylleste til Marius Müller!

Skriv DINE kommentarer i feltet nedenfor, eller trykk på stjerner!

  

Continue Reading
Click to comment

0 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply