Connect with us

vg-nett

LESERNES MUSIKKANMELDELSE: Stones på Valle Hovin

Published

on

Da var det hele over for denne gang, dessverre….!

The Rolling Stones leverte:

"THE BIGGEST BANG EVER"

på Valle Hovin onsdag 8 august og INNFRIDDE, TIL FULLE (og mer til…..!).

Finner dessverre ikke nok "terningsøyer" på terningen, så jeg lander "kun" på

TERNINGSKAST 6 (burde vært 12).

Dette var min femte Stoneskonsert og jeg har aldri opplevet alle gutta i en slik energisk formtopp. 

Stemningen var elektrisk i minuttene før Stones entret scenen (noen hadde fått et glimt av at Stones ankom backstage, og rett etter starter introshowet på storskjermene, og med et digert SMELL, entrer straks Stones scenen med låta "Start Me Up" som er nærmest et "must" som startlåt.

Keith drar igang sine unike riff og Mick "spretter" frem sprekere enn noensinne. Allerede her får man frysningen og nakkehårreisning av fryd…..

"Gutta er ankommet og konserten er igang".

Samtlige av de nesten 40 000 publikumere (inkludert meg selv) var allerede superoppvarmet og sang med fra første tone. Eneste unntaket er tydeligvis bare noen av avisenes musikkanmeldere og da spesielt VG`s journalist Morten Ståle Nilsen (se egen kommentar nedenfor)

Mick merket superrespons fra publikum, smilte bredt og fikk (tror jeg) allerede her kicket til å GI ALT fra start til slutt, noe som også da tydeligvis straks smittet over på Keith, Ronnie, Charlie og resten av alle deres øvrige musikere.

Låtene som ble spilt var:

 1. Start Me Up
 2. You Got Me Rocking
 3. Rough Justice
 4. Bitch
 5. Monkey Man
 6. You Can`t Always Get What You Want
 7. Midnight Rambler
 8. I`ll Go Crazy
 9. Tumbling Dice
 10. You Got The Silver
 11. Wanna Hold You
 12. Miss You
 13. It`s Only Rock `n` Roll (but I like it)
 14. Satisfaction
 15. Honky Tonk Woman
 16. Sympathy For The Devil
 17. Paint It Black
 18. Jumpin`Jack Flash
 19. Brown Sugar (ekstranummer)

Låtvalgene var spennende med både ikke fullt så kjente låter kombinert med de store kjente udødelige låtene.

Keith var det man kan kalle "nesten edru" og var i storform og sang leadvokal (uten gitar) på låta "You Got The Silver", som faktisk er den beste vokalprestasjonen som jeg har hørt han utføre, vannvittig bra, med knallbra gitarspill av Ronnie, etterfulgt av låta "Wanna Hold You".

Fremheves bør også den fantastiske kvinnelige vokalist Lisa Fisher.

Lisa Fisher har sunget backing vokal for Stones en rekke ganger. Håpet personlig at låta Gimme Shelter skulle komme og som jeg har hørt henne synge sammen med Mick live flere ganger tidligere. Men når det skal velges fra 100 vis av unike Stoneslåter og kun 19 låter skal velges, så kan man jo ikke få alt…dessverre! Slik er det bare og det man bare leve med. Derfor bør man oppleve ikke bare 1 – en – Stones konsert, men helst alle sammen :-).

Min "konsertanmeldelse" er ment som en intro til:

LESERNES EGEN KONSERTANMELDELSE!

Skriv inn DINE meninger og kommentarer om konserten i kommentarfeltet nedenfor.

La oss lesere og Stonesfan som var heldige å være tilstede på denne konserten GI hverandre og alle som ikke hadde mulighet til å være tilstede DIN VERSJON og DINE MENINGER.

Det blir bare for dumt når VG journalist  Morten Ståle Nilsen anmelder konserten til terningskast 3 og skriver i sin heading: Sjarmerende, men SØPLETE. Hans anmeldelse bærer preg av at han er mer opptatt av hva slags tøy de hadde på seg og om Keith var full eller ikke. Og når han i tillegg skriver "VG måtte løpe etter "Jumping Jack Flash" og før ekstranumrene. Men det skal mye til for at det skjedde et mirakel etter det", da blir det nærmest patetisk. Når en musikkjournalist ikke en gang gidder å få med seg konserten han skal anmelde ferdig, da gidder jeg heller ikke å ta denne musikkanmeldelsen alvorlig. En musikkjournalist "løper" bare ikke før en konsert er over når du skal skrive en anmeldelse av en konsert. Når ankom du egentlig konserten hr. Nilsen? Eller for å si det slikt, var du og jeg samt 40 000 andre elleville tilskuere og alle andre musikkjournalister på samme konsert?…NEPPE!

VG`s anmeldelse: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=174519

 

HYGG DEG MED MERE STONES!, TRYKK HER>> http://www.vgb.no/12561/perma/224976

 

TRYKK PÅ TOMMEL NEDERST  T

IL HØYRE, GI DIN SUPPORT TIL ROLLING STONES!

 

 

 


Continue Reading
Click to comment

0 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *